Erdoğan'ın eleştirisi üzerine yeni haber

Erdoğan'ın eleştirisi üzerine yeni haber
2 Temmuz 2012 13:34

Erdoğan’ın dün ‘namert’ diyerek eleştirdiği Wall Street Journal, eleştirinin üzerine yeni bir yazı yayınladı. Gazete, kaynaklarının Amerikalı yetkililer olduğunu yineledi. Amerikan gazetesi haberi, bugün de devam ettirdi. Ankara’dan gelen tepkileri, “Türkiye, düşürülen jeti konusunda pozisyonu değiştirmiyor” başlığıyla verdi. Gazete, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sitesinde, uçağın uluslararası sularda düştüğü görüşünü tekrarladığını yazdı. Erdoğan’ın kendilerine yönelik eleştirilerine de tüm ayrıntılarıyla yer verdi.

Yazıda eleştiriye neden olan haberin kaynaklarının Amerikalı yetkililer olduğu yinelendi. Ancak herhangi bir isim verilmedi.

Gazete, Amerikalı yetkililerin Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt vermemeyi tercih ettiğini yazdı. Wall Street Journal, Ankara ve Washington arasındaki bilgi uyuşmazlıklarına rağmen iki ülkenin ilişkilerinin bundan etkilenmeyeceği görüşünde. Çünkü Türkiye, Amerika ve Batı ülkelerinin Suriye krizindeki stratejilerinde kritik bir role sahip.Yine gazeteye göre, 2009 ve 2010’daki önemli gerilimlerin ardından Ankara ile Washington arasındaki işbirliği özellikle son aylarda iyice arttı.