‘Erdoğan’ın bir günde üçüncü reddi de duyup duymadığını henüz bilmiyoruz’

‘Erdoğan’ın bir günde üçüncü reddi de duyup duymadığını henüz bilmiyoruz’
21 Mart 2023 10:15

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na destek vermeyi reddetmesi ve Mehmet Şimşek’in AKP’ye dönmeye ikna olmamasıyla Tayyip Erdoğan’ın bir günde ikinci ret yaşadığını belirterek, “Erdoğan’ın bir günde üçüncü bir reddi de duyup duymadığını henüz bilmiyoruz. Çünkü arada, Erbakan reddinden sonra MHP lideri Devlet Bahçeli’yle görüşmesi vardı. MHP’liler henüz açıktan söylemeseler de Hüda-Par’ın Cumhur İttifakına destek açıklamasından hoşnut değillerdi” diye yazdı.

 

 

Aynı gün Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesine işaret eden Yetkin, “Siyaset kulisinde HDP ve müttefiklerinin Kılıçdaroğlu’na karşı aday çıkarmayarak dolaylı destek vereceği zaten birkaç gündür konuşuluyor. Bu hem tabanına karşı HDP yönetiminin hem İYİ Parti lideri Meral Akşener’e karşı Kılıçdaroğlu’nun hem de Akşener’in İYİ Parti tabanındaki HDP itirazlarına karşı elini rahatlatabilir.

 
İbre dün itibarıyla Kılıçdaroğlu’dan yana dönmüş gibiydi. Ama Ankara’nın saat saat değişen dengelerinde her an her şey olabilir. Bekleyelim, görelim” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır…