‘Erdoğan’ın açılışını yaptığı fabrikanın inşaatı devam ediyor, üretim yok’

‘Erdoğan’ın açılışını yaptığı fabrikanın inşaatı devam ediyor, üretim yok’
29 Nisan 2023 09:36

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, AKP mitinglerinin partinin kasası yerine vatandaşın parasıyla yapıldığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı uçağı ile gittiği şehirde, Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle dolaşıp, sayıları binlere ulaşan Cumhurbaşkanlığı koruma ordusuyla sözde açılış yapıyor. Ama açılışta muhalefeti, seçimdeki rakiplerini yerden yere vuruyor.

 

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

 

“Sözde açılış” dememin bir sebebi var. Mesela ocak ayının sonunda Bursa’nın Gökdere Meydanı’nda Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı, Bursa Bölge İdare Mahkemesi Hizmet Binası, Dağyenice Doğal Yaşam Turizm Kompleksi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılışını yaptı.
Baktım ki meğer söz konusu baraj projesinin 2013’te temeli atılmış ve 29 Ekim 2016’da da açılacağı teminatı verilmiş. Temel atma törenine Bülent Arınç katılmış. Fakat 2016’da açılması planlanan projeyi Erdoğan 2023 yılında açtığını belirterek miting yapmış” diye yazdı.

Erdoğan’ın 15 Ocak’ta açılışını yaptığı Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) “Yeni Nesil Hastane” olarak adlandırılan ek hizmet binasının aylarca açılmadığını kaydeden Ağırel, “Erdoğan’ın geçen ay, Bandırma’da, toplantı salonundan açılışını yaptığı bor karbür fabrikasında, inşaatın devam ettiği ve üretim olmadığı ortaya çıktı. Çok uzatmayayım. Erdoğan bunu hep yapıyor” ifadelerini kullandı.

 

Yazının tamamı için tıklayın…