Erdoğan'dan Öcalan'a televizyon talimatı

Erdoğan'dan Öcalan'a televizyon talimatı
11 Ocak 2013 09:30

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın televizyon isteği gerçekleşti.

 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Senegal ziyaretinde İmralı’yla yapılan görüşmelerle başlayan yeni sürece ilişkin mesajlar verdi. Erdoğan, Abdullah?Öcalan’a televizyon verilmesi için talimat verdiğini açıkladı.
 

ARTIK TELEVİZYONU DA VAR

 
Bunu da Başbakan Erdoğan şu sözlerle izah etti:
 
*”(Öcalan’a) Ev hapsi diye bir olay sözkonusu değil. Bu konuda her şey kesinleşmiştir. Ve Öcalan’ın konumu, yeri, her şey bellidir. İkide bir, hücre hapsi falan… Arkadaşlar ben sizi bilgiledireyim:
 
*Şu anda Öcalan’ın kaldığı yer, 12 metrekarelik bir odadır. Bugün 12 kişinin kaldığı yeri gösterdiler ya (Senegal Goree Adası’nda) o 12 kişinin kaldığı yer 2,60’a 2,60’tır.
 

TALİMATI BEN VERDİM
 
*Öcalan 12 metrekarelik yerde kalıyor, karyolası, her şeyi var. Radyosu vardı, şimdi o radyoyu televizyon ile değiştirecekler. Ben talimatı verdim belki de değiştirmişlerdir bile.
 
*Talimatı vereli epey oldu. Bir televizyonu oraya koyun dedim. Bir diğer konu da, orada biliyorsunuz beş mahkum daha kalıyor. Her gün bir saat onlarla bir defa avluda voltasını atıyor, görüşüyorlar.
 
ÇOK YÜKSEK BAKIMLA BESLİYORUZ
 
*Böyle de bir durum var. Şimdi böyle bir tablo içerisinde bir yaşam ve herhangi bir endişeye, dış saldırıya vs’ye karşı da herhangi bir şekilde speküle edilmesin diye, bu ülkeye, bu devlete maliyeti çok yüksek bir bakımla orada besleniyor. Böyle bir durum var.