Erdoğan'dan nezaket beklenmez

Erdoğan'dan nezaket beklenmez
10 Ekim 2012 19:20

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün grupta, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e sözlerine yanıt verdi.

DSP Genel Başkanı Türker, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın, bir Başbakan’a hiç de yakışmayacak şekilde Ecevit’e sözlü saldırıda bulunduğunu ifade etti. Türker, şöyle dedi:

“Ana muhalefet partisini eleştirmek için Bülent Ecevit gibi saygın bir Başbakan’ı siyasi malzeme olarak kullanmak hem haleflerinden biri olarak Başbakan’a yakışmaz hem de Bülent Ecevit’in siyasete kazandırdığı nezakete hiç uymaz. Başbakan Erdoğan’dan Bülent Ecevit nezaketini beklemek elbette yanlıştır. Ancak gerçeği yansıtmayan ve tarihi saptıran sözlere sessiz kalmak da yanlıştır. Bu nedenle bu konuda açıklama yapmayı ve Başbakan’ı özür dilemeye davet etmeyi gerekli buluyoruz. Sayın Başbakan, her şeyden önce Bülent Ecevit Amerika’nın karşısına gidip ‘el pençe divan duran’ değil, daima Amerika’nın karşısında ‘dik duran’ bir liderdir. Bülent Ecevit’in Amerika’nın isteklerine boyun eğmemesi alışılagelmiş Türk-Amerikan ilişkileri doğasını bozmuş, bu yüzden de Ecevit hem Başbakanlık’tan olmuş hem de partimiz iktidardan uzaklaştırılmıştır. Bülent Ecevit iktidarı feda etmiş ama Irak’ta Müslümanlar’ın öldürülmesine izin vermemiştir.”
 
ECEVİT ABD’DEN TALİMAT ALMADI
 
DSP Lideri Türker, “Ecevit’in, elinde beyzbol sopası ile poz vererek Suriye’deki rejim değişikliğinin Türkiye tarafından gerçekleştirilmesini isteyen ABD Başkanı’ndan talimat almadığını” belirterek, şunları söyledi:
 
“Türkiye’yi Amerika’nın Ortadoğu’daki taşeronu yapmamıştır. Eğer Ecevit Amerika’nın karşısında el pençe divan durmuş olsaydı bugün DSP hala iktidarda olurdu. Bülent Ecevit hiçbir zaman Amerika’nın maşası olmamış bu nedenle Amerika tarafından el üstünde tutulmamıştır. Bülent Ecevit’in Amerika’ya boyun eğdiğini söylemek olsa olsa tarihi bilmemek ya da tarihi görmezlikten gelmektir. Bülent Ecevit’in dik duruşunu gösteren en bilindik olaylar, Kıbrıs Barış Harekatı, Türkiye’de haşhaş ekimi ve Amerika’nın Irak’ı işgaline karşı duruştur. Bülent Ecevit Amerika’nın Irak’a müdahalesine ‘hayır’ diyerek sizin döneminizde öldürülen 1,5 milyon Müslüman’ı ve ırzına geçilen, hamile kaldığı için intihar eden 10 bin Müslüman kadını korumak istemiştir. Peki siz bu konuda Amerika’ya ne dediniz? Önce bunu açıklayınız.”
 
ECEVİT ÜLKESİNİ ZORA SOKMADI
 
DSP Genel Başkanı Türker, Bülent Ecevit’in, hiçbir zaman ülkesini zora sokmadığını, başka bir ülkede de kan dökülmesine de asla göz yummadığını da ifade etti. Türker, Peki siz başına çuval geçirilen askerlerimiz için ne yaptınız? Suriye’de düşürülen uçağımız için nasıl bir çıkışta bulundunuz? Suriye’nin attığı bombalarla hayatını kaybeden vatandaşlarımız için nasıl bir önlem aldınız? Almadıysanız neden almadınız? Amerika’nın önünde el pençe divan duran siz misiniz Bülent Ecevit mi? Siz ve partinizin mensuplarının, Bülent Ecevit’i o fotoğrafta el pençe divan durmadığını bildiğiniz halde el pençe divan duruyormuş gibi gündeme getirmesini üzücü buluyoruz. Keşke siz de Amerika’ya karşı Ecevit’in yolunda gidebilseniz” diye konuştu.