Erdoğan: Kur, faiz, enflasyon şeytan üçgeninde sıkıştırıldığımız ekonomi istikrar mücadelemizi de zaferle neticelendireceğiz

Erdoğan: Kur, faiz, enflasyon şeytan üçgeninde sıkıştırıldığımız ekonomi istikrar mücadelemizi de zaferle neticelendireceğiz
24 Temmuz 2022 19:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Kur, faiz, enflasyon şeytan üçgeninde sıkıştırıldığımız ekonomi istikrar mücadelemizi de zaferle neticelendireceğiz” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi mezuniyet töreninde konuştu.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

 

Kendi özgün yaklaşımımızla ülkemizi yeniden ilim ve bilim merkezi haline getirmemizin önünde hiçbir engel göremiyorum. Bu millet rastgele bir millet değil. Bu milletin mayası sağlam.

Artık üniversitelerimiz sayıları 15 binden 260 bine çıkan uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

 

 

Suriye harekâtı açıklaması

 
Küresel yönetim ve ekonomi sisteminin yeni baştan oluştuğu bu kritik dönemde Türkiye olarak kendimize çok büyük hedefler belirledik. Geçen 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısından aldığımız güçlü hedeflerimize doğru adım adım yürüyoruz. Son dönemdeki sınamaları da başarıyla geçtiğimize inanıyorum. Salgın sürecinde sağlık ve üretim kapasitemizi test ettik. Kur, faiz, enflasyon şeytan üçgeninde sıkıştırıldığımız ekonomi istikrar mücadelemizi de zaferle neticelendireceğiz. Güney sınırlarımızı terör örgütlerinden temizleme kararlılığımızla hem uluslararası meşruiyetimizi güçlendiriyor, hem bölgedeki desteğimizi artırıyoruz.

 

 

Tahıl anlaşması açıklaması

 
Bütün mesele dost kazanmak. Düşman değil. Biz de bunu hamdolsun şu ana kadar başardık, başarıyoruz. Bize güvenen dost ülkeleri zor zamanlarda yanlarında olarak hayalkırıklığına uğratmadık. Türkiye’ye husumet besleyen herkesi tavırlarını gözden geçirmek zorunda bıraktık. Göreve geldiğimizde, 20 yıl önceyi söylüyorum, savunma sanayiinde sadece bize ait olan yüzde 20’ydi. Ama şu anda savunma sanayiinde ürettiğimiz hamdolsun yüzde 80’e ulaştı. Bütün bunlarla beraber savunma sanayiinde kendi ürünlerimiz ortada. Bu birilerine de ciddi manada Türkiye’ye göz kırparken dikkatli olun demeyi gerektiriyor. Pek çok ülkenin resesyona sürüklenme korkusu yaşandığı bir dönemde ekonomimizi büyüterek yolumuza devam ediyoruz. Sadece son 8 yılda başımıza gelenlerin herhangi birine maruz kalması halinde ayakta kalabilecek çok az ülke olduğuna inanıyorum. Bir yandan önümüze çıkan engelleri aşıp tehditleri bertaraf ederken, bir yandan da demokrasi ve kalkınma hedeflerinden sapma göstermiyoruz. Kuzeyimizdeki savaşta diyalog yollarını açık tutan, son tahıl anlaşmasındaki gibi mümkün olan alanlarla iş birliğini sağlayan anahtar ülke konumundayız.