Erdoğan'dan çift başlılık açıklaması

Erdoğan'dan çift başlılık açıklaması
1 Kasım 2012 18:57

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”AK Parti iktidarını zora düşürme gayreti içinde olanlar Cumhurbaşakanı ve Başbakanı birbirine düşüremezler, boşuna gayret etmeyin” dedi.

Başbakan Erdoğan mevkidaşı Moldova Başbakanı Vladimir Filat görüşmesi sonrası konuştu.

BAŞBAKAN’IN KONUŞMASININ SATIRBAŞLARI
 
Gerek benim, gerek Cumhurbaşkanımın söylediği şeylerin aynı olduğu gözlenir. Cumhurbaşkanı’nın yetkileri bellidir ona göre adım atar. Kaldı ki AK Parti iktidarını zora düşürmek düşüncesi içerisinde olanlar Cumhurbaşkanı ve beni birbirimize düşüremez bunu böyle bilsinler.
 
Meclis Başkanımızın açıklamasına gelince Meclis başkanının açıklmaması da bizim bildiğiniz gibi bir tezimiz var.  Bunların her 3’ünden herthangi birinin tercih edilmesi başkan yarı başkan veya partili bir cumhurbaşkanı seçmesi bu ülkede bazı sıkıntıları ortadan kaldırır.  

DEMİRTAŞ’IN RADİKALLEŞME SÖZLERİ
 
Eylemlerinin radikalleşeceğini söylen kişi şu an zaten gençlerimizin okullarını tehdit edecek kadar ileri gitmişler. Bunların ne demokrasiden ne özgürlükten haberleri yok. Ve aynı şekilde bakın üniversiteyi Hakkari’de böyle bir yerde üniversite yakacak kadar bunlar insanlıktan nasibini almamıştır. Radikalleşecekte ne yapacaksın? Atacağın adımın karşılığını aynı şekilde atacaksın. Ya siyaset yaparsın ya Kandil’e çıkarsın. Fezleke önümüze geldiğinde içeriğine bakarız daha önce söylediğimiz gibi gereğini yaparız. Çünkü biz demokratik parlementer sistemde kurallar neyse kurallara göre davranırız. İnsanı olmayan her tavra gereği neyse öyle davaranırız.  

AÇLIK GREVLERİ
 
Açlık grevleri için bakanlıklarımız her türlü önlemi almıştır. Ölüm orucuyla ilgili olarak o bitmiştir öyle birşey yok. Açlık grevini teşvik edenler kuzu kebap partilerinde günlerini tüketiyorlar. Heralde onların radikal partileri de bu olacaktır.