Erdoğan’a ‘pısmayın’ sorusu

Erdoğan’a ‘pısmayın’ sorusu
26 Eylül 2013 13:54

Oran: “Öğüdünüz üniversite öğrencilerinin hak arama taleplerini de kapsıyor mu?”

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Erdoğan’a, “Gençlere verdiğiniz ‘pısıp geri adım atmayacaksınız’ öğüdü, üniversitelerde polis istemeyen, parasız eğitim istemini dile getiren üniversite öğrencilerinin hak arama taleplerini de kapsıyor mu” diye sordu.

 

Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Erdoğan’ın Birlik Vakfı’nın ödül töreninde gençlere yönelik “Birileri barbarca yakıp yıkıyor diye pısıp geri adım atmayacaksınız” şeklindeki sözlerini anımsattı. Oran, Başbakan’dan şu soruların yanıtını istedi:

 

“Gençlere verdiğiniz ‘pısıp geri adım atmayacaksınız’ öğüdü, üniversitelerde polis istemeyen, parasız eğitim istemini dile getiren üniversite öğrencilerinin hak arama taleplerini de kapsıyor mu?

 

‘Pısıp geri adım atmayacaksınız’ öğüdünüz, demokratik gösteri hakkını kullanan gençleri ve yurttaşları da kapsıyor mu?

 

‘Pısıp geri adım atmayacaksınız’ öğüdünüze uyan üniversitelilerin yaptığı demokratik toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin, polis tarafından orantısız güç kullanılarak biber gazıyla, TOMA’lardan sıkılan tazyikli, ilaçlı suyla dağıtılması karşısında hangi önlemleri alacaksınız? Öğüdünüzün yerine getirilmesini önleyen polisler hakkında hangi işlemleri yapacaksınız?

 

“1453 KARTALLAR’I BU SÖZÜNÜZLE Mİ KURULDU?”

 

‘Pısıp geri adım atmayacaksınız’ öğüdünüzü yanlış anlaşılmaya müsait bir söz değil midir? Bu sözünüzü sokak kavgası olarak anlayan gençler çıkar da sokak çatışmalarında artış meydana gelirse bunun sorumlusu kim olacaktır, bu durum önlemek için hangi önlemleri alacaksınız?

 

İstanbul’daki ‘1453 Kartallar’ oluşumu da bu sözünüze uygun olarak mı kurulmuştur?”