Erdoğan’a İran’dan tepki

Erdoğan’a İran’dan tepki
26 Ağustos 2013 10:49

İran’ın Devrim Muhafızları’na yakın haber ajansı Fars, Başbakan Erdoğan’ın “Türkiye’nin her zaman İran’ın yanında yer aldığına” dair kullandığı ifadelere tepki gösterdi. Ajans, Erdoğan’ı fırsatçılıkla suçladı.

 

 

Ajansta yer alan değerlendirmede, Türkiye’nin AKP iktidarı döneminde hiçbir zaman İran’ın yanında yer almadığı savunularak, Ankara’nın İran’ın nükleer konusundaki yaptığı arabuluculuk girişimini Batı’nın isteği üzerine ve bu ülkelerin hedefleri doğrultusunda yaptığını öne sürdü.

 

NATO füze kalkanının Türkiye’ye yerleştirilmesiyle, Ankara’nın İran’a karşı Batı’nın yürüttüğü savaşta ön sırada yer aldığını ileri süren Fars, Erdoğan’ın “İran’ın yanında yer aldık” sözleriyle kendini aldattığını yazdı ve başbakanı fırsatçılık yapmakla suçladı.
Haberde, Başbakan Erdoğan’ın Suriye konusunda İran’a yönelttiği suçlamaların Ankara’nın Suriye politikasının yenilgiye uğramasında kaynaklandığı öne sürüldü.

 

Erdoğan, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Tahran’ın Suriye politikasını sert eleştirerek şöyle demişti: “Başından beri İran’ın yanında yer aldık. Hem de tüm dünyayı karşımıza alarak. İran bizi anlamadı ama hala da anlamıyor. İşte şimdi Suriye meselesinde, İran’ın böyle bir yaklaşım içinde olmasını beklemezdik. Humus katliamında, merhum Humeyni aylarca Hafız Esad’a randevu vermedi. Fakat şu andaki bakış aynı bakış değil.”