‘Erdoğan’a iki kötü haber…’

‘Erdoğan’a iki kötü haber…’
30 Temmuz 2022 09:49

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, TOBB Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “Banka kredilerine ulaşmak zorlaştı” mesajının hükûmete kötü haber niteliğinde olduğunu söyledi.

 

Fotoğraf: AFP

 

Yetkin, “Hisarcıklıoğlu’dan gelen bu mesaja bakan birisi, ekonomik krizin tamamen bankaların kâr hırsından kaynaklandığını düşünebilir. Köprüden önce son çıkış gibi. Eğer bu mesaj her şeyi çok bilen danışmanları tarafından saklanmazsa Erdoğan da Hisarcıklıoğlu’dan gelen bu örtülü uyarının, köprüden önceki son çıkış niteliğinde olduğunu görecektir. Bir sonraki adımda Hisarcıklıoğlu artık TOBB tabanından gelen ve talepleri kolay hedef olan bankalarla sınırlı kalmayacak doğrudan uyarıları engelleyemeyebilir” yorumunu yaptı.
Yetkin, Metropoll Araştırma’nın son anketinde kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP’nin yüzde 29,1 oy aldığını ve geçen aya göre oylarında azalma olduğunu da hatırlatarak, “seçmenden gelen, dış politikadaki milliyetçi çıkışların bir yere kadar etkili olacağı” mesajının da kötü haber niteliğinde olduğunu ifade etti.

 

Yazının tamamı için tıklayın.