‘Erdoğan, ‘yüzde 50 artı 1’ sözlerini kabul etti, Karamollaoğlu’na tepki gösterdi’

‘Erdoğan, ‘yüzde 50 artı 1’ sözlerini kabul etti, Karamollaoğlu’na tepki gösterdi’
18 Kasım 2021 07:47

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ile görüşmesinin detaylarını AKP MKYK toplantısında anlattığı belirtildi. Erdoğan’ın, Karamollaoğlu’nun “yüzde 50+1” dışındaki açıklamalarını yalanlayarak iade-i ziyaret yapmayacağını söylediği öne sürüldü.

 

 

Yeni Şafak’ta Osman Özgan imzasıyla yayımlanan habere göre, Erdoğan başkanlığında toplanan ve yaklaşık 4,5 saat süren AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK), Karamollaoğlu’nun görüşmeye ilişkin açıklamalarına değinen Erdoğan’ın, “Temel Bey’in yaptığı açıklamalar maalesef gerçeği yansıtmıyor” dediği belirtildi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun bir tek yüzde 50+1’e ilişkin açıklamasının doğru olduğunu, onun dışında yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirten Erdoğan’ın “Dediği tek doğru orasıydı. Bunun dışındaki açıklamalarından maalesef çok üzgünüm. Biz bu görüşmede yalnızdık, bir tek Temel Bey ve ben vardık. İade-i ziyaret düşünüyordum, bu sakıt (düşmüş) oldu” dediği öğrenildi.

 

 

NE OLMUŞTU?

 

 

Karamollaoğlu, ziyaret sonrası Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşmuş ve “Cumhurbaşkanı’yla birçok konuda anlaşamamakta anlaştık. Sadece 50+1’den şikâyet etti” demişti. Karamollaoğlu’nun aktarımına göre Erdoğan, “50+1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık” demiş.

Erdoğan’ın başkanlık sisteminde revizyon düşünmediğini belirten Karamollaoğlu, bunu, “Sistemde revizyon düşünmüyor. Hiç” ifadeleriyle aktarmıştı.

Karamollaoğlu, Erdoğan’ın yüzde 50+1 dışında ekonomi ve dış politikada her şeyin dört dörtlük olduğunu düşündüğünü söylemişti.