Erdoğan: Yargı gereğini yapacaktır

Erdoğan: Yargı gereğini yapacaktır
9 Nisan 2013 15:19

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ergenekon davasında Silivri’de çıkan olaylar hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, “Milletin vekaletinde anarşi çıkarmak, terör estirmek, fiziki mekanları terörize etmek gibi bir yetki asla yoktur.

 

 

Başbakan Erdoğan, çözüm süreci ile ilgili olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli va CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamları il ilgili olarak, “Güvenlik güçlerimiz yargının rahat çalışabilmesi için her türlü tedbiri almaya devam edecektir. Çözüm sürecine karşı çıkan CHP’yi de tarih yargılamaya devam edecektir. CHP genel başkanı süreçle ilgili kendince sorular üretirken, MHP genel başkanı da sonuçla ilgili olarak korku senaryoları üretiyor” dedi. Erdoğan ayrıca, “Biz zaman zaman CHP’ye ana muhalefet, MHP’ye de yavru muhalefet yakıştırması yapıyoruz. MHP genel başkanı kabalığıyla öne geçti. Hele hele bugünkü konuşmasında ne kadar zirve yaptığını görürsünüz. Gerçekten ülkemizin siyasetine yakışmıyor.MHP kaba muhalefet, CHP’de muavin muhalefet konumuna terfi ettiler” şeklinde konuştu.

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.
Erdoğan, Ankaar Yuhus Emre Halk pazarında çıkan yangın ile ilgili olarak, “6 Mart’ta çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Yunus Emre Hak Çarşısı yeniden inşaa edilerek, 3 ay içinde esnafımızın kullanımına sunulması için gerekli talimatı verdim. Yaşanan yangın sonra Altındağ Belediyemiz, kayamakamlığımız ve valiliğimiz başta olmak üzere ilgili bütün birimler seferber oldu” dedi. 

 

 

AKİL İNSANLAR

Başbakan erdoğan geçtiğimiz hafta Dolbahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen akil insanl toplantısına değinerek, “Perşem günü çözüm sürecine ilişkin olarak son derece önemli bir toplantıyı gerçekleştirdikdik. Akil insanlar heyeti 63 kişiden oluşuyor” dedi. Eroğan şöyle devam etti:

 

“Toplantımızda katılımcılardan söz alanlar, soru soranlar oldu. Görüşlerini ifade ettiler. Bu insanlar 9’ar kişiklik gruplar halinde 7 coğrafi bölgede çalışmalar yapacaklar. İlk planda 2 aylık bir süreçte raporlarını hazılarlayacaklar. Biz 1 ay sonra tekrar toplantı yapacağız. Bu arkadaşlarımız sahada çeşitli etkinlikler yapacaklar. Bazılar ‘akil insanlar ifadesi yanlış’ diyor, ‘yiyiciler olur’ diyor. Türkçe’de oturmuş bir ifade var. Biz kalkıp Arapça ders mi vereceğiz. Bir imam hatipli olarak Tayip Erdoğan söyler. Ben aslı neyse ona göre söylersem bu seferde onu eleştiriler. Gaflet bu, cahalet bu. Ama biz kervan yürüsün diyoruz. Bu 63 kişiyi yüzlerce kişi arasında seçtik. Bu insanları aynı çatı altında toplamak kolay birşey değil. Normal şartlar altında bir araya getirmeyeceğizin bu 63 kişinin ortak bir paydası var. O masanının etrafında tefarruata takılan değil, ortadaki yangını söndürmek için can atana insanlar var. Meselenin ciddiyetini bilen ve çözmek için yüreği heyecanla atan insanlar var. Sadece akan kanı, gözyaşını durdurmaya odaklanmış samimi insanlar var. O heyetin bir masa etrafında toplanması aynı karede fotoğraf vermesi, son derece umut verici, barıştırıcı bir olaydır. Ne Bahçeli’nin ne de onun muavini Kılıçdaroğlu’nun bunu sorgulayacak kalibresi yoktur.O 63 kişide olan cesaret, ne Bahçeli’de ne de Kemal Kılıçdaroğlu’nda yoktur. Süreci kenardan izlemeyi tercih ederken, o insanlar taşın altına elini koymayı tercih ettiler.”