Erdoğan: Her türlü adımı atmış bulunuyoruz, bundan ne ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlar

Erdoğan: Her türlü adımı atmış bulunuyoruz, bundan ne ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlar
26 Şubat 2021 16:36

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “İnadına yapacağız” dediği Kanal İstanbul konusunda muhalefet cephesinden gelen tepkilere ilişkin, “Her türlü adımı atmış bulunuyoruz. Bundan ne ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlar” dedi.

 

Cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde muhalefete yüklenirken “İnadına yapacağız” dediği Kanal İstanbul hakkında konuştu. Erdoğan, “İstanbulumuza bir güzellik kazandıracağız… Bu yeni değil, çılgın proje diye ifade ettiğim bir projedir. Alternatifleriyle hazırdır. Biz bu projeyi Karadeniz’i Marmara’ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz. Dünya da diğer projelerimizi izlediği gibi hayran hayran izleyecek. Bizim icraatlerimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamıyor” diye konuştu.

1 Mart’ta başlaması planlanan kademeli normalleşme hakkında da bilgi veren Erdoğan, Bilim Kurulu’nun çalışmaları doğrultusunda yeni kararlar alınacağını söylerken, yeni kararların pazartesi günü yapılacak bilim kurulu toplantısının ardından açıklanacağını söyledi.