Erdoğan Toprak birden yükseldi

Erdoğan Toprak birden yükseldi
19 Temmuz 2012 17:20

Dün gece açıklanan PM sonuçlarına göre seçimi son sırada tamamlayan Erdoğan Toprak bu sabah 8 birden yükseldi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde dün yapılan Parti Meclisi seçimlerinin ardından sonuçlar iptal edildi, yeniden sayım yapıldı.

Dört sandıkta yeniden sayılan oylar sonucunda Adnan Keskin en çok oyu alan isim oldu
CHP’de oylar yeniden sayıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki gün süren 34. Olağan Kurultayı’nda en üst karar organı olan Parti Meclisi’nde yer alan 60 isim dün belli olmuştu.

CHP’nin sabaha karşı tamamlanan parti meclisi seçimlerinde bazı sandıklarda hatalı sayım yapılması üzerine sabah saatlerinde yeniden sayım yapıldı. Birleştirme tutanakları yeniden gözden geçirildi.

Yeniden yapılan sayımlar sıralamayı değiştirdi. Adnan Keskin’in en fazla oy aldığı son parti meclisi sonuçlarına göre Şafak Pavey 2. sıradan 4. sıraya geriledi. Erdoğan Toprak da 8 sıralık bir yükselişle 38. sıraya çıktı.

Buna göre Parti Meclisi’nde Bihlun Tamaylıgil, Volkan Canalioğlu gibi çok sayıda isim daha üst sıralara yükselirken, bazı isimlerin de kadın ve gençlik kotası nedeniyle listeden düşme ihtimali bulunuyor.

Bu isimler arasında Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesini delmeyi başaran Çetin Soysal da var.

İlk sayım sonuçlarına göre Haluk Koç 902 oyla ilk sırada, Şafak Pavey 878 oyla ikinci, Adnan Keskin 876 oyla üçüncü sırada yer almıştı.

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Çankaya İlçe Seçim Kurulu yetkililerinin, PM listesine ilişkin, teknik uygulamadan kaynaklanan olumsuzluk belirlediğini, daha sonra bunu düzeltme yoluna gittiğini ifade etti. Keskin, bu teknik sorunun, listelerin çift bilgisayarla ayrı ayrı kaydedilmesinden kaynaklanmış olabileceğinin düşünüldüğünü anlattı.

Seçim kurulu yetkililerinin burada herhangi bir ihmali ya da kasıtlı davranışının söz konusu olmadığını kaydeden Keskin, listelerdeki karışıklığın yalnızca teknik bir hatadan kaynaklandığını belirtti.

Listede kendisiyle ilgili farklı bir yanlışlığın söz konusu olduğunu ifade eden Keskin, ‘Ben 9 numaralı sandıktan 41 oy almıştım. Sandık seçmen tutanağında 41 oy aldığım belirtilmiş. Ama birleşme tutanağına ‘4’ olarak geçmiş. Yani 37 oy benim açımdan kaybolmuş. Bunu düzelttiler. 876 olan oy sayım 913’e çıktı’ dedi.

Toprak, PM’ye giremiyor
PM Listesinin sürprizi Erdoğan Toprak olmuştu.İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Toprak, Kadın ve Gençlik kotasının uygulanması dolayısıyla PM’ye girememişti. 601 oy alan Erdoğan Toprak’ın PM’ye girebilmesi için en az 14 oy daha alması gerekiyordu.

Hürriyet