‘Erdoğan, Soylu’yu diğer bakanların önünde azarladı’ iddiası!

‘Erdoğan, Soylu’yu diğer bakanların önünde azarladı’ iddiası!
28 Şubat 2023 09:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dün söylediği “Depremin ilk günleri Adıyaman’da arzu ettiğimiz çalışmaları maalesef yürütemedik. Hakkınızı helal edin” sözleri gündem olmaya devam ediyor.

 

 

HalkTV’den Seyhan Avşar imzalı habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depreme ilişkin yapılan basına kapalı bir toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu “felaketin büyüklüğü konusunda kendisini eksik bilgilendirildiğini ve müdahalede geç kalındığını” belirterek diğer bakanların ve AK Parti’nin üst düzey yöneticilerinin huzurunda azarladığı iddia edildi.

 
Depremden 6 gün sonra Erdoğan Adıyaman’a gitti. İlk açıklamasında, “Müdahaleleri istediğimiz hıza ulaştıramadık. Depremin yıkım etkisi 10 il ve 500 km’lik alana yayıldığı için işimiz maalesef çok zor oldu. Buna bir de bölgedeki kamu görevlilerinin kendisinin ya da ailesinin yıkım altında kalması eklenmiştir. Bölgede sert bir kış yaşanıyor olması da bir diğer engel olarak önümüze çıkmıştır. Yolların bir kısmı da ciddi bir trafik yüküne maruz kalmıştır” dedi.

Erdoğan’ın bu açıklaması müdahalede geç kaldığını kabul ettiği anlamını taşırken AK Parti üst düzey yöneticilerinin ve bakanların katıldığı deprem konulu bir toplantıda bu gecikmenin yansımaları yaşandı.

İddialara göre Erdoğan afetin büyüklüğü konusunda kendisinin yeterince bilgilendirilmediğini belirterek Bakan Soylu’ya kızdı. Soylu’nun yapacağı sunum ise en sona bırakıldı. İkilinin arasındaki gerilimin büyüdüğü öne sürüldü.