Erdoğan Reyhanlı'ya gidemiyor

Erdoğan Reyhanlı'ya gidemiyor
14 Mayıs 2013 03:00

Aydınlık Gazetesi’nin haberine göre, Başbakan Erdoğan, 2011 Genel Seçimleri’nde yüzde 68,4 oranında oy aldığı Reyhanlı’ya gidemiyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ayrılırken, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “İnşallah Amerika ziyareti sonrası illere yaptığımız ziyaretler kapsamında değerlendireceğiz” dedi.

Reyhanlı’daki patlamanın üzerinden 2 gün geçtikten sonra gazetecilerin sorusu üzerine bu açıklamanın gelmesi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tepkiler nedeniyle bölgeye gidemediğini ortaya koydu. Oysa 16 Mayıs’ta ABD’ye gidecek olan Erdoğan’ın, Reyhanlı’yı ziyaret etmek için 5 günü vardı.

ABD ziyareti sonrası ‘inşallah’ gidecekmiş!

Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Zaten büyükşehirlerimizi dolaşıyordum. Hatay bunların içinde olan ilimizdi. İnşallah döner dönmez bu ziyaretleri yapacağız.
Şu anda gerek Başbakan Yardımcım Beşir Bey gerek ilgili bakanlarım, Adalet Bakanım, İçişleri Bakanım, Sağlık Bakanım milletvekili arkadaşlarımız ilk andan itibaren orada oldular.
Bizim de Amerika seyahatinden sonra Hatay’daki bu gezimizi yapıp, ilçelere de yaptığım ziyaretler sebebiyle bunları da inşallah bu ziyaretler serisi içerisinde değerlendireceğiz.”