Erdoğan, Putin'le Suriye'yi konuştu

Erdoğan, Putin'le Suriye'yi konuştu
19 Haziran 2012 10:07

Meksika’da düzenlenen G-20 zirvesine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştü. İki liderin gündeminde Suriye vardı. Erdoğan, iki ülke dışişleri bakanlarının bu konuda ortak çalışma yürüteceğini söyledi. Dünyanın en güçlü 20 ekonomisinin liderleri Meksika’da buluştu. Türkiye’yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın temsil ettiği G-20 zirvesinde liderlerin ikili temasları da devam ediyor. Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le biraraya geldi.

Erdoğan-Putin görüşmesinin gündeminde Suriye vardı. Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Sayın Putin ile bizim yaptığımız görüşme tabii geleceğe yönelik neler yapabiliriz istikametinde oldu. Şu anda bu akşam çok açık net olarak, Sayın Putin, dışişleri bakanına, ben dışişleri bakanıma görevleri verdik. Bundan sonraki süreçte dışişleri bakanları müşterek olarak çalışmaları yürütecekler” dedi.

SURİYE’Yİ OBAMA’YLA DA GÖRÜŞECEK
Suriye’de sürecin yeniden işlemesi için BM ve Arap Birliği ile bazı adımlar atılabileceğini dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konusunu bugün de ABD Başkanı Barack Obama ile görüşeceğini söyledi.