Erdoğan kıvırma politikası yapıyor

Erdoğan kıvırma politikası yapıyor
10 Şubat 2013 14:07

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İlker Başbuğ açıklamalarıyla Saygun ziyaretini değerlendirirken “Başbakan artan halk tepkisi karşısında kıvırma politikası yapmaya çalışıyor. Bu saatten sonra ne yapsanız, Türk halkını kandıramazsınız” dedi.
 
Uysal, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti hükümetinin bu ülkeye vereceği bir şey kalmadığını ve sona doğru gittiğini iddia ederek, “Tabanda çığ gibi büyüyen bir tepki var. Her şeyin bir sonu olduğu gibi bu hükümetin de bir sonu olacak elbette. Önümüzdeki iki seçim AK Parti hükümetinin ne kadar yıprandığını ve sonun geldiğinin işareti olacak” dedi.
 
-“YEREL SEÇİMLER AK PARTİ’NİN İMTİHANI OLACAK”-
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “kıvırma politikası” yapmaya başladığını öne süren Uysal, şunları ifade etti:
 
“AK Parti hükümeti yoruldu. Son aylarda sadece kendi genel başkanının siyasi ömrünü uzatma telaşına düştüler. Başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi, yetkileri arttırılmış Cumhurbaşkanlığı gibi birçok formül ortaya atarak hem halkın kafasını karıştırıyorlar, hem kendi kafaları karışık. Cumhurbaşkanının yetkileri fazla diye azaltan bu hükümet değil miydi? Şimdi kendi genel başkanlarının Cumhurbaşkanlığı yolunun açılması için Cumhurbaşkanlığının yetkilerini arttırmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı, parti lideri gibi ülkeyi yönetsin diye. Önümüzde bir yerel seçimler var, arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Bu iki seçim AK Parti hükümetinin ne kadar yıprandığını ve sonun geldiğinin işareti olacak, AK Parti’nin imtihanı olacak.
 
Bir ülkenin Genelkurmay Başkanı’nı siz terör örgütü kurmakla suçlayıp cezaevine atılmasını sağlayacaksınız. Buna bu kadar zaman ses çıkarmayacaksınız. Bu olaydan rahatsız olan bir halk var. Halktan, kamuoyundan tepkiler başbakanın önüne gidiyor. Bu adamlar yıllarca terörle mücadele etmiş. Terör örgütleri ile müzakere yaparken, Genelkurmay Başkanı’nı terör örgütü kurmak suçundan hapse atmanızı kimseye izah edemezsiniz. Artan halk tepkisi karşısında kıvırma politikası yapmaya çalışıyor. Ama artık halk her şeyi gördü ve anladı. Bu saatten sonra ne yapsanız Türk halkını kandıramazsınız.”
 
-“PARTİNİN MALLARINI KENDİ ÜZERİNE GEÇİREN BİRİNİN ÜLKEYE VERECEĞİ BİR ŞEY YOK”-
 
Süleyman Soylu’nun şu an DP mahkemelik olduğuna dikkat çeken Uysal, şunları ekledi:
“Bir süre önce AK Parti ve Başbakan hakkında en ağır lafları söyleyenler şimdi Başbakan’ın koltuğunun altındalar. Bunları anlamak elbette mümkün değil. Halkımız da zaten anlamış değil. Partinin mallarını kendi üzerine geçiren bir adamın partiye de, ülkeye de vereceği bir şey yoktur. Süleyman Soylu zaten DP çatısı altında siyasi hayatı bitmiş, partimiz tarafından dışlanmış ve parti tarafından dava açılmış bir isim. Partinin bazı varlıklarını kendi üzerine yapmış, menfaat sağlamış biri. Hakkında ağza alınmayacak sözler sarf ettiği Başbakan’ın yanına giderek onun kollarının altına sığındı. Bundan sonra bizim değil, AK Parti’nin sorunu.
 
Türkiye’nin terörden daha büyük bir sorunu var. O da siyasi bölücü bir Kürt meselesi. Bu, terörden daha tehlikeli. Terör bahanesiyle Kürt meselesi farklı bir boyuta doğru gidiyor. Tavizler ve müzakerelerden hep karlı çıkan terör gurupları ve uzantıları olmuştur. Bu görüşmelerden avantajlı olan neden hiç devlet olmadı.
 
Doğru ve sağlıklı olan silahı bıraktıktan sonra müzakere edilmesidir. Bunu yapamadığımız sürece müzakereler ve görüşmeler ve anlaşmalar hiçbir zaman işe yaramaz. Kazanan hep terör örgütleri olur.”