"Başbakan Erdoğan elimi  öptü"

"Başbakan Erdoğan elimi öptü"
10 Mayıs 2013 09:15

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde kalan 92 yaşındaki Fehmi Hüsnü Özler, 1998 yılında katıldığı bir cenaze namazında önceden tanıştığı o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve hapis cezası alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına gelerek elini öpüp dua istediğini söyledi.

Özler, Başkan Erdoğan’a Biz seni koruyamadık melekler seni korusun diyerek dua ettiğini belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevinde 2 yıldır kalan 4 çocuk babası Fehmi Hüsnü Özler, Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi’nden Amasya’nın Taşova İlçe başkanı olarak görev yaptığı dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı yıllarda İstanbul’da gençlik kolları başkanı, il başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevlerinde bulunduğunu bu süreçte kendisiyle tanıştığını söyledi.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt’te okuduğu bir şiir nedeniyle hapis cezası almasına çok üzüldüğünü belirten Fehmi Hüsnü Özler, Aktif siyasette bulunduğum dönemde benim arkadaşımın oğlu İstanbul’da başbakan Erdoğan?la birlikte siyasi çalışmalarda bulunuyordu. Bende bu vasıta ile Başbakan Erdoğan’la tanışmıştım. O dönemlerde birkaç defa kendisiyle görüştüm. Hapis cezası aldığını öğrenince çok üzülmüştüm. O dönem İstanbul’da Fatih camiinde gittiğim bir cenaze namazında o da vardı. Fatih caminin avlusunun bir ucunda ben diğer ucunda o vardı. Çok kalabalıktı içimden çok üzülüyorum keşke görüşüp söyleyebilsem dedim. O andan sonra o kalabalığın içinden beni görüp yanıma geldi. Elimi öpüp benden dua istedi. Bende ona “Biz seni koruyamadık melekler seni korusun” dedim. Biraz konuştuk daha sonra yanımdan ayrıldı dedi.

Başbakan Erdoğan’la daha sonra hiç görüşemediğini söyleyen Fehmi Hüsnü Özler, Başbakanımızı televizyonlardan takip ediyorum. Onu çok başarılı buluyorum. Türkiye onunu sayesinde kalkındı. Daha da başarılı olacağına eminim. Allah nasip ederse onu bir daha görmek isterim.İnşallah nasip olur diye konuştu.