Erdoğan kendi milletine psikolojik harp ilan etti

Erdoğan kendi milletine psikolojik harp ilan etti
2 Mart 2013 14:05

İmralı tutanaklarını ve çözüm sürecini değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, “Bu istila sürecine Meclis’imizin de dahil edilmeye çalışılması beyhudedir. TBMM asla böyle bir oyunun parçası olmamalıdır” dedi.
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İmralı tutanaklarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Dost düşman herkes bilsin ki, Türk milletinin terörle mücadeledeki psikolojik direncini hiç kimsenin yıkmasına imkan yoktur. 30 yıldır kırılamayan bu direnç, AKP ve onun yardakçıları istedi diye kırılamaz. Aksine son gelişmelerle birlikte milletimizin terörle aktif mücadeleye olan desteği ve beklentisi daha da artmıştır” değerlendirmesinde bulundu.
 
Yürütülen görüşme sürecinin barış süreci olmadığını, yıkım süreci olduğunu savunan Adan, “Ne olmuştur da, ne değişmiştir de teröristle ve onların sözüm ona liderleriyle görüşmeler yapılmaktadır? Bu görüşmelerden murad edilen nedir? Bu görüşmelerden nasıl bir sonuç beklenmektedir” sorularını yöneltti. Binlerce kişinin katilinin “muteber adam, muteber şahsiyet” yapılmaya çalışıldığını söyleyen Adan, Abdullah Öcalan’a piar yaptırmanın, kurtarıcı bir adam gibi takdim etmenin, muhatap almanın 30 yıldır yürütülen mücadeleye ve toprağın altındaki şehitlerin ruhlarına ihanet olduğunu kaydetti.
 
-BAŞBAKAN KENDİ MİLLETİNE PSİKOLOJİK HARP İLAN ETTİ-

 
Görüşme süreciyle, milletin ikna edilmeye çalışıldığını ifade eden Adan, AKP Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendi milletine psikolojik harp ilan ettiğini savundu. Dünyanın başka hiçbir memleketinde kendi milletini psikolojik harp teknikleriyle, psikolojik baskıyla, siyaset mühendisliği yoluyla ikna etmeye çalışan bir hükümet bulunmadığını vurgulayan Adan, “Önce milleti alıştıracaklar, sonra uyuşturacaklar. AKP ve ona kredi açanlar PKK’ya teslim olabilirler. Ama milletimiz de, biz de asla teslim olmayacağız.
Bu süreçte; taşlar bağlanmış, köpekler salıverilmiştir”
dedi.
 
Görüşme sürecinin sonunun hüsran olacağı tespitinde bulunan Adan, milletin hiçbir surette bu yıkım sürecinin destekçisi olmayacağını kaydetti. Anadolu topraklarının Moğol istilasından beri böyle yıkım görmediğini iddia eden Adan. “Moğol istilacıları Anadolu’da taş üstünde taş bırakmazken, AKP milletin değerlerini, özünü, milliyetini istila etmiştir. Bu istila sürecine Meclis’imizin de dahil edilmeye çalışılması beyhudedir. TBMM asla böyle bir oyunun parçası olmamalıdır” dedi.