Erdoğan ‘Kabine’ kararını verdi!

Erdoğan ‘Kabine’ kararını verdi!
1 Haziran 2023 09:14

Yeni kurulacak Kabine’nin açıklanması beklenirken mevcut bakanların yer aldığı Kabine, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında son kez toplandı. Erdoğan’ın toplantıda tüm bakanlara eski isimlerin Kabine’de yer almayacağına işaret ettiği iddia edildi. Bakanların toplantıdan morali bozuk ayrıldığı söylenirken Kabine’de yer alabilecek bazı yeni isimlerin de netleştiği öne sürülüyor.

 

 

Fotoğraf: Reuters

 

Cumhurbaşkanı Seçimi’nin sonuçlanmasıyla birlikte, gözler yeni kurulacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne çevrildi.

Üçüncü kez seçilen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin etmesinin hemen ardından yeni Kabine’yi açıklaması beklenirken Erdoğan’ın dün (31 Mayıs) gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nda tüm bakanlara tek tek teşekkür ettiği ve yeni dönemde eski isimlerin Kabine’de yer almayacağına işaret ettiği iddia edildi.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısında bunun bir bayrak yarışı olduğu ve yeni dönemde tamamen yeni isimlerin kabineye gireceğini işaret ederek tüm bakanlara tek tek teşekkür etti. Son dakikada istisna olur mu göreceğiz ama şu anki durum %100 yeni bir Kabine geliyor” ifadelerine yer verdi.

 

 

“BAKANLAR TOPLANTIDAN MORALİ BOZUK AYRILMIŞ”

 

 

İktidara yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de dünkü toplantıya ilişkin verdiği kulis bilgisinde “Bakanlar kabineden morali bozuk ayrılmış” diye konuştu.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında konuşan Selvi, “Bakanlar kabineden morali bozuk ayrılmış. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Komisyonlardaki risklerden dolayı milletvekillerinin istifası olmayacak. Yeni arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz’ dediği söyleniyor” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanlığı için Numan Kurtulmuş’un konuşulduğunu ifade eden Selvi, Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin yaptığı görüşmenin ardından Kurtulmuş isminin daha da öne çıktığını söyledi.

“İki Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir” diyen Selvi “Birisi ekonomiden sorumlu olacak. Mehmet Şimşek ismi öne çıkıyor. Mehmet Şimşek’in kafasında bazı sorular var. Belki yeni görüşme yapacak. Mehmet Şimşek ekonominin yönetiminde olacak. Ticaret Bakanlığına Lütfü Elvan, Hazine ve Maliye Bakanlığına Cevdet Yılmaz diye konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

 

 

‘ENERJİ BAKANLIĞI İÇİN İKİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR’

 

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı için de iki ismin güçlü şekilde öne çıktığını vurgulayan Selvi “Enerji Bakanlığı için EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Enerji Bakanı Yardımcısı Alparslan Bayraktar ismi konuşuluyor” dedi.