Erdoğan; "İmralı'da görüşmeler olabilir"

Erdoğan; "İmralı'da görüşmeler olabilir"
26 Eylül 2012 21:11

Kanal 7’de yayınlanan İskele Sancak programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün bitirilmesi için İmralı’da görüşmeler olabileceğini söyledi.

 

Başbakan Erdoğan, muhalefetle gerçekleştirilen görüşmelerden bahsederken şunları söyledi:

 

“Bu arada İmralı ile görüşmeler yine olabilir. İmralı’da avukatlarını kendisi de kabul etmiyor, zaman zaman bizim de kabul etmediğimiz oldu. Çünkü görüşmeleri maniple edilerek dışarıya haberler aktarıldı

 

“GÖRÜŞMELER SAMİMİYETSİZLİKTEN BİTTİ”

Emre bey ve Hakan Bey dönemlerinde ilgili taraflarla görüşmelerimiz oldu. Kesilmenin nedeni de iletişimde samimiyetsizlik yüzünden oldu”

 

“EN BÜYÜK ZAFİYETİMİZ MAYIN KONUSUNDA”

Erdoğan, son dönemde artan terör saldırılarını ise şöyle değerlendirdi:

“2012 yılı itibari ile olay sayısı bin 926, toplam şehit ise 144, asker 107, polis 24, köy korucusu 13 şehit, ölen terörist sayısı 239.

PKK Şemdinli’de başarılı olamadı, diğer başka yerlere girme hesapları da bozuldu. Bizim güvenlikte en büyük zafiyetimiz mayın konusunda oldu. Terör şu anda bitecek diye bir şey söz konusu değil. Bazıları İngiltere, İspanya Srilanka ile görüştüklerini söylüyor. Srilanka’yı yerle bir edip terörü çözdüklerini söylüyorlar. Biz ise hukuk çerçevesinde olayı çözmek istiyoruz. Hukuktan anlamayana da Şemdinli’de olduğu gibi gerekli cevabı vereceğiz.

 

“BELGELERİ MEDYAYA SERVİS ETTİLER”

Bölücü terör örgütü, kendilerine göre hazırladıkları belgeyi bazı yazılı ve görsel medyaya servis etti. Belki görüşülenlerden bazıları da o metin içinde vardı. Önce Hakan beyin üzerine gidildi, sonra da benim üzerime geleceklerdi. Ben o dönem ‘Müsteşarımın üzerine neden gidiyorsunuz; benim üzerime gelin’ demiştm. Biz devlet yönetiyoruz, bakkal yönetmiyoruz”