'Türkiye – İsrail Savaştırılmak İsteniyor'

'Türkiye – İsrail Savaştırılmak İsteniyor'
16 Kasım 2011 11:02

Erdoğan İle Esad’ın Arasına 2 Yılda Kara kedi Mi Girdi?

Milli Gazete: ”Türkiye ile İsrail Savaştırılmak isteniyor!”

Erdoğan İle Esad’ın Arasına 2 Yılda Kara Kedi Mi Girdi?

 

Milli Gazete: ”Türkiye ile İsrail Savaştırılmak isteniyor!”

 

Milli Gazete, Erdoğan’ı 13 Ekim 2009’da Suriye ile karşılıklı vizelerin kaldırıldığı ve ”kardeşim Esad” diye konuştuğu günkü fotoğraflarıyla vurdu. ”VİZE’DEN SÜNGÜ’YE” başlığını kullanan Milli Gazete, Erdoğan, Gül, Arınç gibi bir çok ismin yetiştiği rahmetli Erbakan’ın Milli Görüş akımının gazetesidir.

 

15 Kasım 2011 tarihi düşüldükten, sonra kardeş iki ülke arasında gıpta edilen dostluk bugün tepetaklak. ‘Suriye ile Türkiye adım adım savaşa sürükleniyor. ABD ile İsrail ise ellerini ovuşturuyorlar.’ Gibi sert bir yoruma yer verildi.

 

Evet bundan 2 yıl önce diplomatik teamülleri aşarak 2 devlet lideri, birbirlerini havaalanlarında karşılıyorlar ve tarihimizde görülmediği kadar Suriye ile Türkiye yakın ilişkiler sergiliyordu. Ama Arap Baharı patlak verdikten sonra Erdoğan’ın arası aynı Kaddafi ile açıldığı gibi Esad’la da açılıverdi…

 

Bugün Suriye sokaklarında Türk bayrakları yakılıyor ve Başbakanımız sayın Erdoğan, ”Esad gerekeni yap ve bayrağımızı yakan elleri bul ve cezalandır. Yoksa gerekeni biz yaparız” diyor. Diyor demesine ama sayın Başbakan kendi toprakları içinde hemen her gün yeni şehitler vermemize neden olan PKK ile mücadelede bu kadar sert tavırlar takınmıyor! Aynı Başbakanımız, bir çok gösteride Türk bayrağının yakıldığından acaba habersiz mi? Bir ülkenin bayrağı kendi topraklarında, kendi nüfus kağıdını taşıyan şahıslarca yakılıyor ve bunu devlet seyrediyorsa, kanımca o devletin başındakilerin, bölgesel süper güç, tavırları takınarak şov yapması kabul edilemez.

 

Bildiğiniz üzere 17 Kasım günü yani, Vahdettin’in, memleketi bir İngiliz gemisi ile terk edişinin yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün son nefesini verdiği, o meşhur ”saat dokuzu beş geçe Atam Dolmabahçe’de gözlerini kapadı, bütün dünya ağladı” diye çocukken okuduğumuz mısralarda adı geçen Dolmabahçe’de padişah Abdülmecit’i anacaklar. Kurtlar Vadisi, Muhteşem Yüzyıl gibi diziler ile, ”son padişah” pankartlarıyla ya da Batılı yabancı dergilerin makalelerinde ”Neo-Osmanlı” başlığı adı altında gaz verilerek Türkiye’ye biçilen pahalı ve tehlikeli rolü çok ama çok iyi görmemiz gerekir.

 

Türkiye’ye  İsrail’le gölge boksu yaptıran eller,Türkiye’yi aslında İsrail’in bölgedeki taşeron tetikçiliğine mi soyundurmak istiyorlar?

 

Engin Balım H&H Ankara