Erdoğan: Güçlendirilmiş parlamenter sistem palavralarından bir şey çıkmaz

Erdoğan: Güçlendirilmiş parlamenter sistem palavralarından bir şey çıkmaz
30 Kasım 2022 12:41

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıklama yaptı.

 

 

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

 

“5,9 büyüklüğünde deprem olan Düzce’yi ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan ettiğimizi açıklamak isterim.

 

2022 yılın 3’üncü çeyrek büyümesi 3,9 olarak açıklanırken 2’nci çeyrek büyümesi de 7,7 olmuştur. Resesyon endişesinin giderek arttığı bir dönemde Türkiye büyümesini sürdürmüştür. AK Parti iktidarları döneminde ülkemizin yaşadığı en bariz değişimlerden biri de yatırım, eser, hizmet algımızın çıtasının fevkalade yükselmiş olmasıdır. Türkiye’nin dününü olduğu gibi yarınını da biz inşa edeceğiz. Küresel ve bölgesel krizlerin yol açtığı sorunların tek çözüm adresi Cumhur İttifakı’dır.

Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına dair hayalleri de insanımızla paylaşmanızı bekliyorum. Bay Kemal’in yalanlarına alışığız da şimdiden buna hazırlanın. Vizyonumuzla hayallerini zenginleştirmediğimiz her bir insanın muhalefetin yalan girdabına gireceğini unutmayalım. İl teşkilatlarımızın seçime kadarki vazifesi en küçük bir boşluğa fırsat vermeden görevini hakkıyla yerine getirmektir.

 

 

Güçlendirilmiş parlamenter sistem palavralarına inanmayın. Oradan bir şey çıkmaz. Oturur, konuşur, dağılırlar. Bunlar şekilsiz, omurgasız, arkaik bir proje çıkardı. Biz AK Parti kurulana kadar Türkiye’de neler görmedik ki? 8 aylık hükümetler gördük. Benim milletim bunları biliyor. Bu koalisyonlardan bu ülkeye bir fayda geldi mi? AK Parti iktidarlarıyla istikrar var, güven var, güçlü devlet var. Ne yaparsak yapalım bizi takdir etmeyeceklerini söylediler. Becerebildikleri tek şey anayasa değişikliği teklifi metnini açıklamak oldu. Teklifte masanın etrafındakiler artı masanın altındakileri memnun etmek için madde çıkarmışlar. Bunlara ne verirsek mutlu olurlar bunu çalışmışlar. Birisinin derdi kapanan belediler. Öbürünün derdi hazine yardımları azmış, dolayısıyla hazine yardımlarını en az bire çekip herkes buradan nasibini alacakmış. Bunu yapmak suretiyle oy toplayacaklarını zannediyorlar. Benim milletim bunu yutmaz. Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız, fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını bulacağız, takibini yapacağız.

Birilerine başbakanlık vermeleri lazım. Başkanlık sisteminde bu yok, başkan yardımcısı var. Birileri de başbakanlık bekliyor. Bizim böyle bir derdimiz yok. Bay Kemal ayın 3’ünde açıklama yapacakmış. Bay Kemal, aynı gün içinde biz de Şanlıurfa’dayız. Bizi takip et. Biz Kılıçdaroğlu’nun iddialarına bakarak vizyonlarımızı Konya’da, Gaziantep’te gösterdik. Togg’a gelmek istediğini söylemiş ben de ‘Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı da alacaksın’ dedim. ‘O gelecekse ben gelmem’ dedi. Bunların derdi ülkeyi yönetmek değil, devletin imkanlarını paylaşmak için paravan şirketler kurmak. Size bunu kurdurmayız.

Seçime kadar çalışırız ama unutmayın seçim günü iş sandıkta biter.