Erdoğan, ‘ekonomik kurtuluş savaşı’ ifadesini 2018’de, dolar 5,77 iken de kullanmış!

Erdoğan, ‘ekonomik kurtuluş savaşı’ ifadesini 2018’de, dolar 5,77 iken de kullanmış!
23 Kasım 2021 12:36

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının ardından Türk Lirası’nın tarihi değer kaybı yaşamasına ilişkin konuşurken, “Ülkemizi bunca tuzaktan, badireden nasıl çıkardıysak Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız” diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, dolar/TL’nin 5,77 seviyesinde seyrettiği 16 Ekim 2018 tarihindeki AKP grup toplantısında da “ekonomik kurtuluş savaşı” ifadesini kullandığı görüldü.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrası dolar/TL rekor üstüne rekor kırarken, mevcut ekonomik gidişata ilişkin olarak, “Ülkemizi denklemin dışına itmek isteyenlerin kur, faiz ve fiyat artışları üzerinden oynadıkları oyunları görüyoruz. Ülkemizi bunca tuzaktan, badireden nasıl çıkardıysak Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız” dedi.

 

Erdoğan’ın dünkü kabine toplantısı sonrası kullandığı “ekonomik kurtuluş savaşı” ifadesi gündem olurken, dolar/TL’nin 5,77’de seyrettiği Ekim 2018’de de bu ifadeyi kullandığı görüldü.