Erdoğan: Çıkış yolunu deniyoruz, bundan da yılmayız

Erdoğan: Çıkış yolunu deniyoruz, bundan da yılmayız
3 Mart 2013 21:19

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nden Bandırma İlçesi’ne geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan 2 bin kişiye hitap etti.

 

 

 

Erdoğan alana gelmeden önce kürsü ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çevrede çok detaylı bir arama yapılırken, Sahil Güvenlik botları da denizden koruma yaptı.

Başbakan Erdoğan, sabah Balıkesir’in tüm kanat önderleriyle bir toplantı yaptığını hatırlatarak, tüm sorunların not edildiğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Çünkü biz milletimizle aracılarla değil yüzyüze, gönül gönüle iletişim içindeyiz. Cumhuriyet Meydanı konuşuyor. İşte Bandırma, işte Türkiye. Biz gönül bağlarıyla birbirimize bağlıyız. Kalpten kalbe yol var. Biz Ankara’nın bürokrasi dehlizleri içinde günlük koşuşturma içinde kaybolup giden siyasetçilerden olmadık, olmayacağız. Biz bu milletin sinesinden doğduk ve bu milletin sinesinde yaşıyoruz. Bundan sonra da aramıza kimsenin girmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü biz size sevdalıyız.”

 

 

 

 

‘TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK DEVLET’


Muasır medeniyetlerin seviyesine çıkmanın lafla olmayacağını söyleyen Erdoğan, “Bu, uygulama ile olur. Bu meydan kimin eseri? AKP’li belediyenin eseri. AKP belediyeciliği bu. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri ulaşamaz. Biz yola çıkarken ‘Her şey insan için’ dedik. İnsanı öne aldık, devleti arka plana ittik” dedi.

Erdoğan, Afyonkarahisar’dan yola çıkarken dört başlık söyledikleri hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir tek millet dedik; Kardeşler biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Romanıyla, Boşnağıyla, Arnavuduyla, velhasıl 76 milyonuyla biz beraberiz bir bütünüz. Ve yaradılanı Yaradan’dan ötürü severiz. Ayrılmak bizim kitabımızda yok. Biz de ırkçılık yok, kavmiyetçilik yok, biz de kabilecilik yok. Biz de tek millet var. İki ‘Tek bayrak’ dedik; Kardeşlerim rengi şehidimin rengidir. Hilal özgürlük mücadelesidir, bağımsızlığımızın simgesidir.

 

 

 

Yıldız şehidimizdir. Çünkü bizim şehitlerimiz yıldızdır. Bu bayrağa asla bir ortak kabul etmeyiz Zira, ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ Biz böyle diyerek yola çıktı. Ve böyle de devam ediyoruz. Üç ‘Tek vatan’ dedik; 780 bin kilometrelik bu vatan toprakları üzerinde asla ameliyat yapılamaz. Operasyon yapılamaz. Birileri üniter yapımız üzerinde hesaba giriyorlar. Onlar boş laflar 780 bin kilometrekare tek vatan.” 

 

‘SEÇMELİ KURANI KERİM DERSİNE 467 BİN ÖĞRENCİ GİDİYOR’

 

Eğitim yatırımlarını anlatan Erdoğan, katsayı düzenlemesi ve 444 kod numarasıyla eşitsizliğin ortadan kaldırıldığını söyledi. Şu anda düz liselerde bile seçmeli olarak Kuranı Kerim dersi olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, “İsteyen anne baba yavrusunu Kuranı Kerime gönderiyor. Siyer-i Nebi dersi var. Yani peygamber efendimizin hayatı o da artık bu okullarımızda seçmeli olarak öğretiliyor. 467 bin öğrenci seçmeli olarak Kuran’ı kerime müracaat etti. 300 bine yakın öğrenci Siyer-i Nebi’ye müracaat etti. Seçmeli. Bırakın isteyen istediği gibi gitsin tahsilini yapsın. Niye engelliyoruz? Artık toplum kendine geliyor relaks, rahat, huzurlu evvelallah. Bu milleti tutana aşk olsun diyorum” dedi.

‘EVLADINIZDAN KARDEŞİNİZDEN BÖYLE BİR ŞEYİ DUYMADIKÇA İNANMAYIN’

 

Demokrasi mücadelesinde, özgürlük mücadelesinde attıkları adımları engellemek isteyenler olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“İşte bu tasallutları da ortadan kaldırıyoruz. Terörle mücadele verdiğimiz bu yılmadan usanmadan bu mücadele hamdolsun o da bir yerlere geliyor. Çözüm süreci inanıyorum ki iyi gidiyor. Birilerine rağmen iyi gidiyor. Çünkü bizim niyetimiz de hayr akibet de hayr. Hiç endişe etmeyin. Biz terörü birilerinin istismarına kurban etmeyeceğiz. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Biz teröristle mücadele ederiz parlamentodakiyle müzakere ederiz. Bizim anlayışımız budur. Efendim, ‘Bebek katilleriyle masaya oturulmaz.’ Değerli kardeşlerim kimin nerede neyi nasıl yapacağını biz biliriz. İmralı’ya götürüp koyanlar, götürdükleri zaman hangi yasa gündemdeydi biliyorsunuz. Şimdi de Milli İstihbarat Teşkilatımızla biz gerekli olan çalışmaları yapıyoruz.”

 

 

 

‘SORUNUN BIÇAKLA KESİLİR GİBİ ÇÖZÜLMEYECEĞİNİ BİLİYORUZ’


Başbakan Erdoğan, Bandırma’nın dostluğun, kardeşliğin, bir arada yaşama kültürünün en güzel örneğinin sergilendiği bir şehir olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bu kadim şehir barışın huzurun bir arada yaşamanın en güzel örneğini verdiler. Bizim terörü bitirme, silahları susturup ülkemizde doğudan batıya kuzeyden güneye huzuru ve refahı hakim kılma çabamızın gerisinde bu var. Biz Bandırma’daki kardeşim nasıl huzur içinde yaşıyorsa Yüksekova’daki Cizre’deki kardeşim de aynı şekilde huzur içinde yaşasın geleceğe güvenle bakın istiyoruz. Elbette 30 yıldır devam eden sıkıntının binlerce cana yüzlerce milyarlar kaynağa mal olmuş bir sorunun bıçakla kesilir gibi çözülmeyeceğini biliyoruz.”