Erdoğan bu kez kazanabilir mi?

Erdoğan bu kez kazanabilir mi?
4 Nisan 2023 15:40

Erdoğan bu kez kazanabilir mi?

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 

 
Diye soralım ve yanıtı en başta verelim.

 

 
Erdoğan bu kez kazanamaz.

 

 
Şimdi neden kazanamayacağının detayına gelelim.

 

 
Aslında Erdoğan ilk kez seçim kaybetmeyecek. Erdoğan bu seçimle birlikte 4.kez kaybetmiş olacak.

 

 
Erdoğan’ın kaybettiği 1. seçim 7 Haziran 2015 seçimleridir.

 

 
7 Haziran 2015 Pazar günü yapılan Milletvekili genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan liderliğinde giren AKP %40.87 oranında oy alarak 258 Milletvekili çıkarmasına rağmen 600 üyeli TBMM’de çoğunluğu sağlayıp tek başına Hükümet kuracak güce erişemedi.

 

 
Yani seçimleri kazanamadı. Sonrası ülkenin bir baştan bir başa Kaosa sürüklenip kana bulanmasının getirdiği ortamda seçimleri yenileyip 1 Kasım seçimlerine gitmek oldu.

 

 
Erdoğan’ın Kaybettiği 2. Seçim 2019 yerel seçimleridir.

 

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan bire bir propagandasını yaptığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ağır bir yenilgi aldı.

 

 
2019 Yerel seçimlerinde AKP Başta İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin, Bolu, Artvin, Kırşehir, Bilecik, Ardahan, Şırnak olmak üzere bir çok il ve ilçede yıllardır elinde tuttuğu belediyeleri kaybetti. Yerel seçimlerin kaybedeni Erdoğan oldu.

 

 
Diğer illerin kaybını geçiştiren Erdoğan, “İSTANBULU KAYBEDEN TÜRKİYE’Yİ KAYBEDER” diyerek CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun AKP adayı Binali Yıldırım’a 21.462 oyla seçimleri kazanarak İstanbul Belediye Başkanlığını kazanmasını bir türlü içine sindiremedi.

 

 
Tüm yasal ve anayasal nedenlerin aksine hukukun açıkça çiğnenip YSK’nın bir aparat olarak kullanılmasıyla CHP’nin 25 yıl aradan sonra kazandığı İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinin yeniden yapılması kararı alındı.

 

 
Yenilenen İstanbul seçimlerinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu 4.741.870 oy alırken AKP’nin Joker adayı Binali Yıldırım 3.935.444 oyu ancak alabildi bir önceki seçimdeki 21.462 olan oy farkı bu kez 806.426 ya yükseldi.

 

 

 

23 Haziran 2019 günü tekrar yapılan seçimlerde bu kez Erdoğan açık ara 3.yenilgisini aldı.

 

 
Şimdi Erdoğan 4.kez 14 Mayıs 2023’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kaybederek yenilecektir.

 

 
Neden kaybedecektir.

 

 
Çünkü

 
1- Erdoğan 2018 seçimlerinde Sözde 15 Temmuz darbeciğinin rüzgarını arkasına alarak gücünün zirvesindeydi. Şimdi sürekli artan ekonomik krizi çözememe, ülkenin Suriyeli, Afganlar tarafından bir anlamda “SESSİZ İŞGALİ”ne sebep olması,11 İlde meydana gelen Depreme geç müdahale edilerek ilk günlerde kurtarılabilecek Askerin sahaya sürülmemesi öncesinde Depreme karşı hiçbir tedbirin alınmamış oluşu, felaketlerde hep önde olan Kızılay’ın içinin boşaltılması,AFAD adıyla kurulan kurumun başarısız oluşu Erdoğan’ın otoritesini ve gücünü sarsıp bitirdi.
2- Yakın müttefik olarak yanında tuttuğu MHP baraj altına düştü.
3- Seçimlerde Personel, İkmal, Ulaşım ve Mali destek veren Büyük Şehir Belediyeleri kaybederek büyük bir destekten yoksun hale geldi.
4- 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan karşısında darmadağın olarak seçimlere giren Muhalefet bu kez tamamen tek yumruk olarak bir muhalif oyu dahi dışarıda bırakmadan seçimlere girecektir.

 

 

Bu şartlar altında seçimlere girecek olan Erdoğan’ın bırakın 2018 seçimlerinde olduğu gibi %52.54 oy alarak seçilmesini %42.54 oy alması dahi sürpriz olur.

 

 

 Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu
CHP’li belediyeler soluk alınan hava kabarcıklarıdır