Erdoğan yine kitap gösterdi

Erdoğan yine kitap gösterdi
26 Şubat 2013 11:18

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.

Konuşmasına Hocalı katliamını anarak başlayan Erdoğan, Necmettin Erbakan’ı da andı.

Erdoğan ayrıca, milliyetçilik çıkışıyla ilgili olarak muhalefetin gösterdiği tepkiyi eleştirdi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

 

 

 

 

Hocalı katliamından dolayı Azeri kardeşlerimizin acısını bir kez daha yürekten paylaştığımızı belirtmek istiyorum. Azeri kardeşler gibi bizler de katliamı unutmayacak unutturmayacağız.
 
Büyük devlet adamı Erbakan’ı 2 yıl önce hakka uğurlamıştık. Merhum hocamızı rahmetle yad ediyor mekanı cennet olsun diyorum.
 
Her reform girişimine karşı çıkanlar olacak. Kentsel dönüşüme CHP ve marjinal çevreler halkımızı tahrik ederek bu dönüşümün çabası içindeler. Başta İstanbul olmak üzere marjinal grupların eleman devşirdiği yerler haline geldi.
 
Sağlıksız yerleşim yerlerinin ortadan kalkmasını hazmedemiyorlar. Bunların insanca yaşam gibi bir kaygısı yok. Vatandaşım dedikodulara asla kulak asmasın.
 
Önceki hafta Mardin Kızıltepe ilçesinde kullandığım bazı ifadeler aynen şu şekilde: Bu süreçte kimse bizim karşımıza Türklükle Kürtlükle çıkmasın. Biz her türlü mililiyetçiliği ayaklar altına almışız.  

 

 

 

 

 

 

 
Kılıçaroğlu Rize’de söyleyemezsin dedi. Biz konuştuğumuz yere saate göre siyasi parti hiç olmadık. CHP lideri farklı konuşan birini arıyorsa gitsin aynaya baksın. Sabah başka akşam konuşan birini arıyorsa gitsin aynaya baksın.
 
Kesinlikle aday olmayacağım dedi sonra adaylığını açıkladı.
 
Gömmek havuz genel af tutuklu vekiller bunların hepsi. Çarkların listesi uzayıp gidiyor.
 
Ankara’da salladığı bayrağı gibip Hakkari’de sallayamayan bizi itham edemez.
 
Doğuda ayrı batıda ayrı konuşmak CHP Genel Başkanı’na mahsustur. Yiz yüzde 50 oy aldıysak doğuda söylediğini batıda söylediği için almıştır. 870 bin km karede aynı dili konuşuyoruz. O dil 76 milyonun dilidir.
 
Kendi içinde bu tür haddini bilmez tipleri barındıran genel başkandan bir şey olmaz.
 
Rize’de söyleyemeyeğimi iddia ettiği sözleri  Kılıçdaroğlu o vekili yanına alsın kendi memleketi Tunceli’de söylesin.

Millet kavramına nasıl bakıyorsa biz aynen öyle bakarız. Ecdadımız millet kavramıyla neyi kastediyorsa biz de onu kastediyoruz.  
 

 
Raflarda yüzlerce kafatası var. Kafataslarını öyle almışlar ki Bursa’dan şu kadar Trakya’dan şu kadar. 10 ayrı bölgeden kafataslarını toplamışlar. Kadın ve erkekler üzerinde ölçümler yapılıyor.
 
Başlık şu: Türk kafalarının zaviye üzerine tetkikler
 
Şimdi soruyoum bizim millet tarifimiz bu olabilir mi?
 
Bizim ruh dünyamızda inanç dünyamızda olabilir mi?  
 
MHP seçmeni kardeşlerime sesleniyorum, BDP ve CHP seçmenine sesleniyorum.
 
Rabbim sizi boylar halinde kabileler halinde yarattık, ta ki tanışasınız diye buyuruyor Allah katında üstünlük takvadadır diyor. Şu ırk şu ırka üstündür demiyor. Hepiniz çamurdansınız tanışasınız diye farklı yarattık.
 
Aynı şekilde peygamberimiz Veda hutbesinde arabın aceme acemin araba üstünlüğü yok diyor.
 
Biz Afyon’dan yola çıkarken tek millet dedik, arkadan tek bayrak dedik. Tek vatan dedik, tek devlet dedik. Bunlar kırmızı çizgilerimiz dedik.