Erdoğan: Biden ile iyi başladık diyemem, şu an gidiş pek hayra alamet değil!

Erdoğan: Biden ile iyi başladık diyemem, şu an gidiş pek hayra alamet değil!
23 Eylül 2021 19:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD-Türkiye ilişkileriyle ilgili Erdoğan, “Şu an gidiş pek hayra alamet değil” dedi. Erdoğan, fahiş fiyatlarla ilgili de 5 zincir marketi işaret etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta açılışını yaptığı Türkevi binasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ABD ile ilişkiler konusunda Erdoğan “Münasebetlerimde geldiğimiz nokta maalesef iyi bir nokta değil. Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem. Şu an gidiş pek hayra alamet değil” dedi.

 

 

GÖÇ SORUNU

 

 

Afganistan’dan Türkiye’ye yönelik göç sorunuyla ilgili de Erdoğan, “Türkiye’nin kapıları açması ve bunları kabul etmesi düşünülemez. Burası bizim için bir açık hava koridoru değil. Böyle bir şeyi kabullenmek öyle kolay da değil. Bunun bir maliyeti var, bir bedeli var. Amerika burada ‘kapılar açılsın ve Afgan halkı Türkiye’ye girsin’ diyemez. Nitekim böyle bir şeye biz açık da değiliz, müsaade de etmeyiz” ifadelerini kullandı.

 

 

“KÜRT SORUNU YOK”

 

 

Erdoğan yeniden gündeme gelen Kürt sorunu tartışmalarıyla ilgili de, “Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim” dedi.

 

 

FAHİŞ FİYAT AÇIKLAMASI

 

 

Erdoğan fahiş fiyatlarla ilgili de “Zincir marketlerin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine üzerine gideceğiz. Bütün üreticiden tüketiciye olan yerde zincir marketlerin buradaki yoğun ürünleri toparlaması… Bu da 5 tane zincir market. Bunlar bütün o ürünü toparlıyor. Bu 5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor. Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır” dedi.