Erdoğan: Bahçeli, seçim barajıyla ilgili yüzde 7 teklifimi aynen kabul etti

Erdoğan: Bahçeli, seçim barajıyla ilgili yüzde 7 teklifimi aynen kabul etti
27 Ekim 2021 11:06

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta soruları yanıtladı. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde gerçekleşen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesinde seçim barajının ele aldıklarını belirterek “Devlet Bey, benim yüzde 7 teklifimi kendileri de aynen kabul ettiler” dedi. Erdoğan, kadrolaşma listeleri ve iktidarın sunduğu iddia edilen imkanlarla kamuoyunda gündem olan vakıf ve derneklerle ilgili CHP’nin tavrını eleştirdi. Erdoğan, “Aynı şey TÜRGEV için geçerli, aynı şey ENSAR için geçerli. Her türlü iftirayı attılar, her türlü yalan dolanı söylediler. Bu bir şeyi gösteriyor, bunların ne denli hukuk tanımaz olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

 

 

 

Erdoğan, ABD, Almanya ve Fransa’nın da aralarında bulunduğu 10 büyük elçinin yaklaşık 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yapmalarının ardında başlayan büyükelçiler krizi ile ilgili ise “Viyana Sözleşmesinin 41’inci maddesini bunların benden daha iyi bilmeleri lazım. Çünkü büyükelçilerin kendileriyle ilgili bu tür sözleşmeleri adım adım uygulaması lazım, adım adım takip etmesi lazım. Kaldı ki sen Türkiye’de görev yapıyorsun; Türkiye’de görev yapan bir büyükelçi, Türkiye’nin bir kabile devleti olmadığını bilmesi lazım” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Suriye ve Irak’a sınır ötesi operasyonun süresini 2 yıl daha uzatan tezkereye CHP ve HDP’nin ‘Hayır’ oyu kullanmasıyla ilgili “Bunlardan farklı bir şey beklenir mi ki… CHP ve HDP’nin verecekleri oy zaten belliydi. Bunlar cibilliyetlerinin gereğini yaptılar. Orada sadece İP farklı bir karar ortaya koymuş oldu ama HDP ile CHP orada zillet ittifakı olarak cibilliyetlerinin gereğini yaptılar” dedi.

Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile gerçekleştireceği görüşmenin tarihi ile ilgili ise “Roma’nın gündemi ile Glasgow’un gündemi şu anda değişmiş gibi gözüküyor. Büyük ihtimalle Roma’da değil ama Glasgow’da görüşmemiz olacak” dedi.

Erdoğan, günü birlik gerçekleştirdiği Azerbaycan ziyaretinin dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Füzuli Uluslararası Havalimanı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, ziyaretin verimli geçtiğini söyledi.