Engin Alan'ın mektubu okundu

Engin Alan'ın mektubu okundu
4 Kasım 2012 14:47

MHP’nin 10. Olağan Büyük Kurultayında, Balyoz davası kapsamında cezaevinde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın Kurultaya gönderdiği mektup okundu.

Divan Başkanı Tuğrul Türkeş, “Şu an kendi istediği halde burada bulunamayan bir arkadaşımız var. İstanbul Milletvekilimiz Engin Alan. Eşi aramızda, hoş geldiniz” diyerek, Balyoz davası kapsamında cezaevinde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın Kurultaya hitaben yazdığı mektubu okuttu.

Alan, mektubunda Kurultay’da olamadığı için çok üzgün olduğunu ama yüreğinin orada olduğunu bildirdi. Mektubunda, “Fiziki beraberlik geçici, inanç ve ülkü birliktelikleri kalıcıdır” ifadelerine yeren veren Alan, “devlet ve milletin cumhuriyetin en zor döneminin yaşandığını, Türk adının silindiğini, terörün arttığını, Atatürk’ün üzerine bebek katilinin resminin asıldığını, milletvekillerinin teröristlerle kucaklaştığını, İmralı canisiyle ülkenin geleceği üzerine pazarlıklar yapıldığını, ülkenin parsellendiğini, federasyon temellerinin atıldığını” kaydetti. Alan mektubunda, özetle şu ifadelere yer verdi:

“Vaziyet vahimdir bu gidişe ‘dur’ diyecek yegane güç Türk milliyetçileri ve MHP’dir. Bunun içindir ki, MHP alçakça bir komplonun hedefidir. Ülkeyi babalarını çiftliği gibi yönetmek isteyenlere fırsat vermeyin.”