Down sendromlu gençlere engelli köpeklerle terapi

Down sendromlu gençlere engelli köpeklerle terapi
25 Şubat 2013 00:45

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın başlattığı ‘Elimi Tut’ adlı proje kapsamında, hayvan barınağında özel eğitim verilen köpekler, terapi sürecinde engellilere destek olacak.

 

 

 

 

Barınakta bakımı yapılan evcil hayvanların sahiplendirilmesini amaçlayan proje kapsamında engelli köpekler, engellilerin terapisinde yardımcı olarak görev yapacak. Bedensel engelli çocukların veya bireylerin hayvan sevgisiyle terapi görmesi sağlanacak proje kapsamında, hayvan barınağındaki engelli köpeklerin eğitimine başlandı.

 

 

 

 

 

 

EĞİTİM BAŞLADI


 

‘Elimi Tut’ adlı proje hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Yıldız Oral, sokakta engelli halde bulunan sahipsiz köpekleri, özel eğitmenler tarafından yapılacak eğitimin ardından engelli bireylerin tedavisinde kullanmayı amaçladıklarını kaydetti. Özel eğitim alan köpeklerin, engelli çocukların terapi sürecine olumlu katkı sağlayacağını vurgulayan Dr. Yıldız Oral, projeyle sahipsiz hayvanların arkadaş, engelli bireylerin de hayvan sevgisi kazanacağını söyledi.

 

 

 

 

 

HEM KÖPEK HEM EĞİTMEN YETİŞECEK

 

Projeyle köpeklere eğitim verecek kişilerin de yetiştirilerek kurs sonunda sertifika sahibi olacaklarına değinen Dr. Yıldız Oral, şöyle konuştu:

“İlk etapta barınaktaki 300 köpekten hangilerinin eğitim alabileceğini tespit ettik. Daha sonra bu köpekler uzman eğitmenler tarafından eğitilmeye başlandı. Bu süreçte düzenlenen kurslara katılan kişilere de köpek eğitmenliği sertifikası verilecek. Projeyle hem sahipsiz köpekleri eğiteceğiz, hem de köpek eğitmenliği kurslarına katılanlara sertifika vereceğiz. Eğitilen engelli köpekler, engelli bireylerin terapisinde yardımcı olacak. Bu kapsamda barınakta eğitim alan köpeklerimizin de sahiplendirilmesi için çalışmalar yapacağız.”

 

 

 

 

 

İLK TERAPİYİ ‘DENİZ’ BAŞLATTI

Proje kapsamında barınakta eğitilmeye başlanan ‘Deniz’ adlı ön bacağı trafik kazasında yaralanması nedeniyle kesilen köpek, Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Eğitmenler eşliğinde engelli bireylerin terapi sürecine yardımcı olan ‘Deniz’, çocukların kısa sürede sevgisini kazandı. Engelli bireylerin birlikte yürüyüş yaptığı ve oyun oynadığı ‘Deniz’ adlı köpek, çocuklardan yoğun ilgi gördü.