Engellilerin hayatını kolaylaştıracak 49 yeni tasarım

Engellilerin hayatını kolaylaştıracak 49 yeni tasarım
27 Temmuz 2009 11:32

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin düzenlediği Tasarım Yarışması’na Türkiye’nin dört bir yanından 336 proje ile başvuruda bulunuldu.

Beşinci yılında üniversite öğrencilerinin yanı sıra “engelliler için tasarım” kategorisiyle profesyonellere de açılan yarışmada, engellilerin yaşamını kolaylaştıracak 49 yeni fikir yarışıyor.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) Türk mobilyasının tasarımıyla farklılaşması ve tasarımcı iş gücünün açığa çıkarılarak sektöre kazandırılması amacıyla düzenlediği yarışmada beşinci kez başvuru sürecinin sonuna gelindi. Türkiye’nin yanı sıra KKTC’den de başvuru alan 5. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na 336 proje ile katılım oldu.

Tasarımla ilgili eğitim veren bölümlerde okuyan öğrencilerin teşvik edilmesinden yola çıkılan yarışma, bu yıl ilk kez “Engelliler için ev mobilyası tasarımı” dalında profesyonellerin de katılımına açıldı. Salon, yatak, yemek, genç odaları takımları, kanepe, hizmet ve servis elemanı kategorilerinde öğrencilerden 287 proje başvurusu gelirken, profesyoneller ise engellilerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik 49 tasarımını yarışmaya sundu.

Başvuruların demografik özelliklere, illere ve üniversitelere göre dağılımı ise jüri değerlendirmesi sonucunda ortaya çıkacak. Altı ayrı kategoride verilecek ödüllerin sahibini bulacağı törenin ise Kasım 2009da gerçekleştirileceği açıklanıyor. Kazananlara para ödülünün yanı sıra, MOSDER üyesi sektörün 32 öncü şirketinde iş ve staj olanakları, İstanbul Mobilya Fuarı’nda (İMOB) özel sergi alanı ve yurtdışı fuarlara katılım gibi fırsatlar sunuluyor. Ayrıca ödüllü tasarımlar tescil ettirilerek koruma altına alınıyor.