Engelli çiftin dünyası karardı

Engelli çiftin dünyası karardı
24 Ağustos 2013 09:20

Engelli maaşıyla geçinen Emrah ve Tülay Dündar çifti, 2 yıl önce tefeciden alınan borçtan kaynaklı icra nedeniyle evlerini kaybettiklerini iddia etti.

 

Çiftin 80 bin lira değerindeki evi 1,5 ay önce icra yoluyla satılmasının ardından, icra memurları 2 çocuklu aileyi evden çıkardı.
ANTALYA’da bir otelde garson olarak çalışan 37 yaşındaki Emrah Dündar, geçirdiği iş kazası sonucu epilepsi olduğunu belirtti. Kazanın ardından işyerinin verdiği tazminat parasıyla Konuksever Mahallesi 801 Sokak’da bir apartman dairesi alan Emrah Dündar, gözündeki rahatsızlık nedeniyle engelli olan eşi Tülay Dündar (31) ve 8 ile 2,5 yaşındaki çocuklarıyla birlikte bu dairede oturmaya başladı. Eşinin ve kendisinin engelli olması nedeniyle devletten aldıkları parayla geçindiklerini söyleyen Emrah Dündar, zaman zaman geçici işler bulduğunu sözlerine ekledi.

 

HAYATIMI KARARTAN İMZA

 

Emrah Dündar, geçim zorluğu nedeniyle küçük bir iş yeri açmak arzusuyla 2011 yılında kayınpederinden para istediğini söyledi. İddiaya göre, kendisinin de paraya ihtiyacı olduğunu söyleyen kayınpederi bir arkadaşı oracılığıyla tefeci olduğu belirtilen S.I.’dan 15 bin lira para aldı.

Çekilen para için birçok senet imzaladığını belirten Emrah Dündar, “Eşimin babası ve arkadaşı, hiçbir evrak imzalamadı. Parayı kendilerinin ödeyeceğini söylediler. Çekilen paranın 3-5 bin lirasını ben aldım. Diğerleri de 5’er bin lira aldı. Ancak o tarihten sonra ikisi de ödeme yapmadıkları gibi benim telefonlarıma da çıkmadılar. Daha sonra anladım ki, aynı gün bana 27 bin liralık ayrı bir senet daha imzalatılmış ve evim ipotek edilmiş. Bunların hepsini 3 ay önce evime gelen icra evrakı ile öğrendim iddialarını dile getirdi.
Dündar, itiraz ettiği halde her şeyin yasal yollarla yapıldığı ve evinin satılacağının söylendiğini anlattı. İddialarını 1,5 ay önce de evimin icra yoluyla S.I’ya satışının yapıldığını öğrendim. Evim elimden gittiği halde, 30 bin lira daha borcumun olduğunu ve ödememi istediler şeklinde sürdüren Dündar, Ben 200 lira, eşim ise 3 ayda bir 700 lira engelli maaşı alıyor. İki çocuğumuz var. Biz bu parayı nasıl ödeyeceğiz” dedi.

Eve gelen icra memurlarının eşyalarıyla birlikte kendilerini evden çıkardığını anlatan Tülay Dündar da “Biz engelli bir çiftiz. Kışa girerken çocuklarımızla ortada kaldık. İş bulmak da bir engelli için ne kadar zor takdir edersiniz. Perişan olduk.” diye konuştu.