Endüstriyel Mutfak Ekipmanları

Endüstriyel Mutfak Ekipmanları
21 Ocak 2022 21:01

Resim1

 

İster yeni bir restoran açın ister mevcut işletmeyi yenileyin kalite için doğru endüstriyel mutfak ekipmanları seçmek önemlidir. Temel ihtiyaç mutfak ekipmanları listesi ile mutfağınızı donatırken tüm gereken tüm ürünleri kapsadığından emin olabilirsiniz. Farklı sektörlerin farklı ekipman ihtiyaçları olabilir. Bu nedenle aşağıda yer alan listeye eklemeler ya da çıkarmalar yapabilirsiniz. Ayrıca her ekipman farklı stillerde de olabildiği için kendi sektörünüz için gerekli ekipmanı bulmak için bir fikir olabilir.

 

En temel endüstriyel mutfak malzemeleri başlıca;

  • Pişirme Ekipmanları
  • Soğutma ya da Sıcak Tutma Ekipmanları
  • Saklama Ekipmanları
  • Yemek Hazırlama Ekipmanları
  • Küçük El Aletleri
  • Temizlik Araç Gereçleri bölümlerinden oluşmaktadır.

 

 

Özellikle günümüzde endüstriyel mutfak ekipmanları çok daha önemli bir hal almaktadır. Çünkü yapılan yemekler mükemmel bir şekilde sunulmalı ve sağlıklı olarak hazırlanmalıdır. Kullanılan ekipman mutlaka yüksek kalitede ve insan sağlığını korumalıdır. Ayrıca bu ürünlerin gelecekte verimliliğini hala en üst düzeyde tutması ve yıllarca dayanması gerekir.

Özellikle pişirme ekipmanları bir endüstriyel mutfağın temel taşlarından biridir. Pişirme ekipmanı seçerken öncelikle en sık hangi ekipmanı kullanacağınızı belirlemelisiniz. Eğer ucuz ürünlere yönelirseniz düzenli olarak kullanamazsınız ve kapasite ihtiyaçlarınızı karşılamayabilir. Bu da uzun vadede işletmenizde daha fazla maliyete yol açar. Elektrikli ve gazlı ocaklardan fritözlere, makarna pişiricilerden Wok ocaklara kadar pek çok seçenek arasından işletmenizin en fazla ihtiyaç duyacağı ürünleri bulabilirsiniz.

 

Özellikle de gıda hazırlama ekipmanları söz konusu olduğunda her restoranın farklı bir mutfak ekipmanı listesi bulunabilir. Çünkü her endüstriyel mutfağın kullanım amacı farklıdır. Mutfak robotları, mikserler, baharat öğütücüler gibi birçok farklı seçenek vardır. Özellikle çok yönlü cihazlar olmasıyla bilinen mutfak robotları hazırlık süresinin kısa olmasına oldukça yardımcı olacaktır. Sos yapmak, malzemeleri birleştirmek, sebzeleri doğramak gibi pek çok işlemi tek bir mutfak robotu ile yapabilirsiniz. Bununla birlikte kafelerde sıklıkla karşımıza çıkan karıştırıcılarda çok sayıda kullanım seçeneği sunar. İçecek yapmak, sosları birleştirmek ya da marine hazırlamak için kullanılabilmektedir.

 

 

Bir mutfakta hız ve hijyen önemlidir. Pek çok restoran sebze soyma makineleri, sebze kurutma makineleri ya da makarna erişte makineleri gibi ürünlerle hızlı ve pratik bir şekilde yemeklerini hazırlayabilirler.

Makinelerin yanında bıçaklar, pişirme malzemeleri, el gereçleri, sosluklar gibi kullanılacak çok sayıda yardımcı araç vardır. Özellikle bıçaklar çok geniş bir seçenekte karşınıza çıkabilir. Bir endüstriyel mutfaktaki en önemli alet takımı keskin bir bıçak takımıdır. Keskin ve güvenilir şef bıçakları sadece yemek hazırlamayı kolaylaştırmakla kalmaz aynı zamanda kaza ve yaralanma riskini de en aza indirmektedir. GustoMarkt online endüstriyel mutfak ürünleri alışveriş sitesinde paslanmaz zırhtan jambon ve bıçağına, sıyırma bıçağından kasap bıçağına kadar pek çok farklı ürün bulabilirsiniz.

 

 

Menünüze ve tarzınıza bağlı olarak işletmenizin ihtiyaç duyduğu ek ürünler olabilir. Restoranınızın başarılı olması için endüstriyel mutfak ekipmanlarınız iş dünyasının en iyileri arasında olmalıdır. Tüm gereksinimleri karşılayabilmek için her şefe ve mutfağa farklı çözümler sunulmalıdır.

Her şefin gereksinimlerini ve yemek pişirme yöntemlerini karşılamak için ideal olan çok fonksiyonlu ürünlere mutfaklarınızda yer açabilirsiniz. https://www.gustomarkt.com/ bünyesinde alacağınız tüm endüstriyel mutfak malzemeleri kalite, güvenlik ve hijyen açısından dikkatlice analiz edilmiştir. Aynı zamanda tasarımlarıyla kullanım kolaylığı, zarif ve estetik bir ayrıcalık sunan ürünler her şefin ihtiyacını karşılar. Güvenli alışveriş ve ücretsiz kargo avantajlarıyla müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutuyoruz. İster sıfırdan bir mutfak isterseniz eksiklerinizi tamamlayacak ekipmanları arayın geniş ürün yelpazesi ve uygun fiyatları ile aradığınız profesyonel mutfak ürünlerini burada bulacaksınız.