En güzel ve uygun İstanbul’a yakın tatil yerleri

En güzel ve uygun İstanbul’a yakın tatil yerleri
20 Ekim 2020 12:55

İstanbul, pek çok nedenden dolayı ülkemizin en büyük şehri ve her geçen gün büyümeye de devam ediyor. İş dünyasında aktif olarak yer almak isteyen ve kariyerini güçlendirmek isteyen herkesin de hayatının bir bölümünde mutlaka İstanbul’a yolu düşüyor.

 

Ancak İstanbul iş dünyasının merkezinde yer alması nedeniyle bir cazibe merkezi olmakla birlikte kalabalık ve keşmekeş yapısıyla da insanların çok ciddi stres altında yaşadığı bir beton şehir olarak da eleştirilerin her daim odağında. Bu yüzden İstanbul’da yaşayanların bu güzel şehrin stresinden uzaklaşmak için İstanbul’a yakın tatil yerleri arayışı da oldukça yoğun.

 

Biz de bu yazımızda özellikle çalışanlar için hafta sonu dahi gidilebilecek İstanbul’a yakın tatil yerleri hakkında bilgi vermek istedik.

 

Sapanca

sapanca

Sakarya’nın İstanbul’a yakın batı tarafında yer alan Sapanca, İstanbul’a yakın yerler arasında ulaşımı bu kadar kolay olup da en üst düzey keyif alacağınız tatil yerleri arasında sayılmaktadır.

 

Sapanca’da yer alan Sapanca Gölü ve çevresindeki doğa gerçekten hafta sonu dahi gidip gelmeniz halinde dahi sizi bütün stresinizden arındıracak ölçüde güzel.

 

Sapanca genel olarak gölü ile bilinse de ilçede gezilip görülecek tarihi yer sayısı da oldukça fazladır. Bunların bazıları Rüstempaşa Camii, Hasan Fehmi Paşa Camii, Camii Cedid ve Vecihi kapısı gibi yerler sayılabilir.

 

Mudanya

mudanya

Mudanya, Bursa’nın kuzey kesiminde Marmara Denizine kıyısı bulunan şirin bir sahil kasabası tadındaki Bursa ilçesidir. İstanbul’dan buraya düzenlenen feribot seferleri sayesinde denizden doğrudan ulaşabileceğiniz bir konumda olması nedeniyle de oldukça kolay bir şekilde trafikle hiç boğuşmadan gidilebilecek yerler arasında bulunmaktadır.

 

Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Mudanya Mütarekesinin imzalanmasından dolayı adı bilinen bir ilçe olan Mudanya’nın şirin merkezini gezmenin yanı sıra Mudanya Mütarekesinin imzalandığı bina da ziyaret edilebilecek yerler arasında bulunuyor.

 

Sahile konumlanmış balık restoranlarında ilçenin birbirinden güzel lezzetlerini tadabileceğiniz Mudanya, günübirlik dahi gezilebilecek yerler arasında bulunuyor.

 

İğneada

igneada

İstanbul’a sadece 200 kilometre uzaklıkta bir doğa harikasıyla tanışmak isterseniz İğneada tam size göre. Mucizevi doğasıyla giden herkesi büyüleyecek güzellikleri sunan Kırklareli’ne bağlı şirin bir ilçe olan İğneada, özellikle sonbaharda gezilebilecek en güzel yerler arasında bulunuyor.

 

Karadeniz kıyısında yer alan ilçe, İstanbul’a yakın tatil yerleri arasında şüphesiz en güzellerden bir tanesi.

 

Gölyazı Köyü

golyazi

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı bir köy olan Gölyazı, çok eski bir yerleşim yeridir. İlginç coğrafyasıyla Ulubat Gölüne doğru adeta bir yarımada şeklindeki çıkıntıya kurulmuş oldukça küçük ancak bir o kadar da güzel bir köydür.

 

Gölyazı’nın tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Roma döneminden bugüne uzanan bir tarihe sahip olan Gölyazı, Roma döneminde Rumların yaşadığı bir köydü.

 

Bursa – İzmir karayolunda Karacabey’e gelmeden içeri sapıldığında 7 kilometre gidilerek köye kolayca ulaşılabiliyor. İstanbul’a uzaklığıysa yaklaşık 200 kilometre.

 

Gönen

gonen

Balıkesir ilinin şirin bir ilçesi olan Gönen, İstanbul’dan kolayca ulaşılabilen şifalı kaplıca sularıyla ünlü bir ilçedir.

 

Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Gönen, sınırları içerisinden yer alan kaplıcaları nedeniyle çok eski tarihe sahip bir yerleşim yeridir.

 

Gönen, Bandırma’ya sadece 45 kilometrelik bir mesafede bulunuyor. Bandırma’ya da İstanbul’dan 2 saatlik bir feribot yolculuğuyla ulaşılabiliyor olması buraya özellikle şifalı kaplıca suları nedeniyle gelen kişilerin sayısını oldukça arttırıyor.