En acı veda

En acı veda
22 Ağustos 2012 12:59

Devlet erkanı tam kadro Gaziantep kurbanları için bir araya geldi. Binlerce Gaziantepli de şehitleri için ellerinde bayraklarıyla tek yürek oldu.

Önceki günkü hain saldırıda hayatını kaybedenler, son yolculuklarına uğurlanıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Gaziantep’in devlet erkanı ile çok sayıda milletvekili ve askeri personel de cenazede hazır bulundu.

Bahattin Nakıboğlu Camii’nde dün hayatını kaybeden 7 kişi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in annesi Perihan Kıymık uğurlanıyor. 7 kayıp için tek tek saf tutulan cenaze namazlarını Mehmet Görmez kıldırdı.

Dün Süleyman Alkan ve Sena Büyükkonut toprağa verilmişti. Davut Adak da bugün Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde toprağa verildi.

Cenaze namazının ardından Onur Fikret Aker, Duygu Aker, Melisa Aker, Sabri Cambaş, İsmail Darlel ve Sevgi Gülperi İnanç ile Perihan Kıymık toprağa verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in annesi Perihan Kıymık da cenazeler arasında. dün annesini kaybeden Şahin’in annesi de hain saldırı kurbanları ile uğurlanıyor. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da camiye gelerek yakınlarını kaybedenlere taziyelerini iletti. Bakan Şahin’e sarılan Erdoğan, gözyaşlarına ortak oldu.

Camideki törene yapılan üst düzey katılım nedeniyle çevrede sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Zaman zaman kayıp yakınlarının fenalaştığı görüldü.

Gaziantep halkı da ellerinde bayraklarla cenazeye büyük bir katılım gösterdi. Cenaze öncesinde sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar atıldığı görüldü.

Önceki akşam 08.00’e doğru meydana gelen saldırıda dördü çocuk dokuz kişi hayatını kaybetmişti. 69 kişinin yaralandığı saldırının üzerinden saatler geçmesine rağmen 4 kişinin durumu halen ciddiyetini koruyor.4

Saldırının ardından gözler PKK çevrildi. Terör örgütü saldırıyı üstlenmezken başta İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin olmak üzere çeşitli devlet görevlileri PKK’yı işaret etti. Hatta saldırının ardından Suriye’deki olaylarla ilgili bağlantı da kuranlar da oldu.