Emre Madrid'e indi

Emre Madrid'e indi
31 Mayıs 2012 13:37

Atletico Madrid’e transfer olan Emre Belözoğlu dün A Milli Takım kampından ayrılarak Madrid’e gitti. Portekiz’in başkenti Lizbon’da bulunan A Milli Futbol Takım kampından izin alarak ayrılan Emre Belözoğlu, bu sabah erken saatlerde uçakla Madrid Barajas Havaalanı’na geldi.

Milli futbolcuyu Atletico Madrid kulübünden iki temsilcinin yanı sıra çok sayıda Türk ve İspanyol basın mensubu karşıladı. İspanyol ekibin temsilcileri, havalimanında Emre’nin boynuna Aletico Madrid atkısı taktı.

Basın mensuplarına Türkçe, İngilizce ve İtalyanca açıklama yapan Emre, Atletico Madrid’e gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Önümüzdeki yıl benim için çok önemli olacak. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” dedi.

Arda Turan için İspanyolca olarak “Küçük kardeşim” (Pequeno hermano) diye bahseden tecrübeli futbolcu, “Arda Turan’la aynı takımda oynayacak olmaktan mutluluk duyuyorum. Arda ile birlikte takımın başarısını artırmak için mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.

Emre daha sonra sağlık kontrolünden geçeceği sağlık kliniğine götürüldü. Emre’nin, sağlık kontrolünün ardından kendisini Atletico Madridli yapacak sözleşmeyi imzalayacağı belirtildi.

Atletico’lu taraftarlar transferden mutlu

İspanya’nın Atletico Madrid kulübünün, milli futbolcu Emre Belözoğlu’nu transfer etmesi İspanyol taraftarlar tarafından olumlu karşılandı.
İspanyol gazetesi Marca’nın internet sitesi tarafından yapılan ankette, “Atletico Madrid’in Cristian Rodriguez ve Emre Belözoğlu transferlerini başarılı buluyor musunuz” sorusu soruldu. Ankete katılan 9817 kişinin yüzde 64.2’si (6304 kişi) “Evet” oyu kullanırken, yüzde 35.8’i (3513 kişi) ise “Hayır” oyu verdi.

Sitede yorum yapan bazı taraftarlar da, Emre’nin çok kaliteli bir futbolcu olduğunu ve şu an çok formda olduğunu vurgularken, Emre’nin takıma gelmesiyle orta sahanın daha da güçlendiğini ve tecrübeli futbolcunun Falcao ve Arda ile iyi anlaşacağı belirtildi. Ayrıca Emre’nin Avrupa tecrübesinin de yüksek olduğu ve bu nedenle takıma büyük katkı sağlayacağı ifade edildi.
Bazı taraftarlar ise Emre’nin çok kaliteli bir futbolcu olduğunu ancak 30 yaşını geçmesi nedeniyle transferin çok da iyi olmadığını vurguladı. Ayrıca her ne kadar bonservis bedeli ödenmese de futbolcuya verilecek paranın fazla olduğu ifade edildi.