Emojilerin Anlamı

Emojilerin Anlamı
11 Ocak 2022 11:20

Emoji duyguların görsel olarak ifade edilebilmesini sağlayan ifadelerdir. Günümüzde emoji kullanmayan neredeyse yoktur. Tek bir kelime kullanmadan durumlar karşısında etkili tepkide bulunmak emojiler ile mümkündür. Kullanıma çıktığından beri her mesajlaşma uygulaması kullananın vazgeçilmezi haline gelmiştir emojiler. Yazılar ile duygu geçişini ve hisleri yansıtmanın bir hayli zor olmasından ortaya çıkmış olan bu ihtiyaç geçmiş zamanlarda da sms uygulamalarında özel karakterlerin kullanılarak duyguların ifade edilme şekli olarak karşımıza çıkmaktaydı. Günümüzde ise yerini bir hayli gelişmiş ve çeşitliliği zengin görsellerle hatta hareketli animasyon uygulamalarıyla karşılamaktadır. Hareketli emojilerde son zamanda yaygınlaşmasıyla birlikte standart emojilerin yerini almaya başlamıştır.

 

 

Peki binlerce emojinin ne anlama geldiğini biliyor ve doğru kullanıyor musunuz? Bir çok emojinin olması bazen anlamlarını bilmeden rastgele kullanıldığında insanı zor duruma düşürecek sonuçlara da sebebiyet verebilir. Bu yüzden emojilerin anlamını bilmekte fayda vardır. En azından en çok kullandığınız emojilerin anlamına göz atarak ne anlama geldiklerini öğrenebilirsiniz. Zaman zamandan gündemde de tartışma konusu olan bir çok emoji vardır. Örneğin dua işaretine benzeyen emojinin çak beşlik olması karikatürlerin de konusu olmayı başarmıştır.

 

Emojiler bir toplumun psikolojik durumu hakkında da bilgi sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle her yıl uygulamalar tarafından yapılan en çok kullanılan emoji araştırması emoji sonucuna göre uygulamayı kullananların iç dünyası hakkında bilgi verebilmektedir. Genellikle gülen surat emojileri en çok kullanılan enmojiler arasında her yıl yerini almaktadır.