Emlakçı nedir?

Emlakçı nedir?
25 Aralık 2022 22:13

Gayrimenkul almak ve satmak, Amerika Birleşik Devletleri’nde çok popüler bir iş seçeneğidir. Acenteler, alıcıları ve gayrimenkul satıcılarını birbirine bağlayarak iyi gelirler elde ederler. Çoğu insan emlakçı olmayı seçer çünkü meslek iyi bir ücret ve iş güvenliği sunar. Temsilciler, tüm taraflara adil davranıldığından emin olmak için katı etik standartlara uymalıdır. Gerekli çalışma etiği ve beceri gerekli olduğu sürece herkes profesyonel emlakçılar arasında yer alabilir, ancak emlak pahalı bir iş olduğu için kararlılık da gereklidir.

halkinhabercisi.comgorsel

Bir emlakçı mülkler için alıcılar bulur ve satışla ilgili tüm evrak işlerini halleder. Alıcılar genellikle satıcılardan daha fazla paraya sahiptir, bu nedenle acente genellikle mülkün satış fiyatının bir kısmını alır. Çoğu mülk reklamlar, mektuplar, telefon görüşmeleri ve kişisel toplantılar yoluyla satıldığından, acenteler işlerini pazarlamada oldukça yeteneklidir. Temsilcilerin çoğu ofislerde çalışır, ancak bazıları evden çalışır ve yalnızca kişisel ticari işlemlerle ilgilenir.

 

Müşteriler bir ev bulmak için bir emlakçı ve bir müşteri bulmak için bir aracı kullanır. Müşteri genellikle yerel gazetenin sınıflandırılmış bölümü aracılığıyla veya ağızdan ağıza iletişim yoluyla bir temsilciyle iletişime geçecektir. Temsilci daha sonra müşteriye çeşitli mahalleleri gösterecek ve ona farklı mahalleler hakkında bilgi verecektir. Müşteri, çeşitli yerlere baktıktan sonra kararını verecek ve ardından resmi olarak bir acente ile randevu talep edecektir. Bu ilk görüşmeden sonra, her iki taraf da bir acente tutmadan uygun mülkleri aramaya devam edecektir. Her iki taraf da bir mülk üzerinde anlaştığında, bir acente hem alıcı hem de satıcı ile liste fiyatını ve diğer ayrıntıları kesinleştirecektir.

 

Emlakçılarda gelirin korunması

Emlakçıların gelirlerini korumak için katı etik standartları ve birçok kanunu vardır. Acenteler, her alıcıya tek alıcılarıymış gibi davranmalıdır. Daha önce hiç kimse potansiyel evini görmemiştir. Alıcılar, diğer sahiplerden mülk satın alırken de adil davranılmalıdır. Acenteler ayrıca ev satarken satıcılara adil davranmalıdır. İşlem sürecinde kaybetme garantisi varsa kimse bir şey satın almak istemez. Hem alıcıları hem de satıcıları korumak için acenteler, herhangi bir işlem yapılmadan önce taraflar arasında bağlayıcı sözleşmeler kurar. O zaman hem alıcı hem de satıcı, pazarlıklar sırasında çıkarlarının korunduğunu bilir. Gerekli zaman ve çabayı harcamak isteyen herkes emlakçı olmayı seçebilir. Temsilci olmak, özellikle ev sahipleriyle doğrudan etkileşimler yoluyla yeni müşteriler kazanmak istiyorsanız, bilgi ve beceri gerektirir. Ayrıca, çoğu emlak anlaşması uzun vadeli olduğundan ve sözleşmeler imzalanmadan önce birkaç randevu gerektirdiğinden, güçlü bir kararlılığa ihtiyacınız var. Emlakçı olmak zor olsa da Acente meslekleri ülkedeki en yüksek ücretli meslekler arasında olma eğiliminde olduğu için çok ödüllendiricidir.

Daha fazla bilgi için enyakinemlakci.com adresini ziyaret edebilirsiniz.