Emine Ülker Tarhan'dan MİT'e ApoİZM çıkışı

Emine Ülker Tarhan'dan MİT'e ApoİZM çıkışı
8 Ocak 2013 00:00

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Balyoz Planı davası gerekçeli kararını değerlendirirken, ”Adil yargılanma hakkı ihlallerinin gerekçede karşılanmadığı çok açık” dedi.

Tarhan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Balyoz Planı davası ile ilgili açıklanan gerekçeli kararı değerlendirdi.

Tarhan, mahkemenin ya da savcıların bu delilleri toplamadığı sonucuna vardıklarını kaydederek, ”Gerekçeli kararda adil yargılanma hakkı ihlallerinin yanıtlanmadığını görüyoruz. Adil yargılanma hakkı ihlallerinin gerekçede karşılanmadığı çok açık. Mahkemenin neye göre ikna olduğunu ve illiyet bağını hangi kanıtlara göre kurduğunu göremiyoruz. Dijital belgelerin 3 CD’sinin sahte olduğu iddiasının da karşılanmadığını görüyoruz” dedi.
 

”Sevgi kelebeğine dönüştü”
 

Milletvekillerinin İmralı’da Öcalan’la görüşmesine değinen Tarhan, şunları söyledi:
 
”Her ne kadar Hükümet, ‘Biz görüşmedik, devlet görüştü’ ifadesini kullanıyorsa da Öcalan’ın sıfatının değiştiğini görüyoruz. Daha önce ‘bebek katili’ olan adının, bugün bir sevgi kelebeğine, bir kült lidere dönüştüğünü izliyoruz. Sayın MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ‘Öcalan PKK için halen kült bir lider’ açıklaması yapmış. Devletin bir görevlisinin, Apoizmin ideologlarından birisi kesilmesini ben hayretle karşıladım.” diye konuştu.
 

Tarhan, 2011’de Oslo’da bir anlaşmayla, seçim öncesi kullanılacak sükunet süreci yaşatıldığını belirterek, ”Ben aynı sürecin yaşanmamasını diliyorum. Önümüzde birden fazla seçim var. Bu sürecin, seçimler öncesinde birilerinin birbirlerini telkin metoduyla ikna etmesi ve seçime bir sükunet havasında girilmesinin yolu olmamasını diliyorum” diye konuştu. Tarhan ayrıca, Anamuhalefet Partisi’nin bu süreçten bilgisinin olması gerektiğini kaydetti.