Eminağaoğlu’ndan Peker açıklaması: AKP’nin ilişkilerin ne kadar içinde olduğunun göstergesi

Eminağaoğlu’ndan Peker açıklaması: AKP’nin ilişkilerin ne kadar içinde olduğunun göstergesi
17 Mayıs 2021 12:09

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili soruşturma başlatılmamasını yargının AKP’ye bağımlı olduğu, AKP’nin de yaşanan ilişkilerin ne kadar içinde olduğunun işareti olarak yorumladı.

 

 

Hakkında “Organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker’in bir hafta içerisinde yayımladığı beş video da Türkiye’nin gündemine oturdu. Her videoda başka iddialar dile getiren Peker’in açıklamalarına henüz hiçbir savcı tarafından soruşturma açılmadı.

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Peker’in son videosundaki sözlerine yönelik sosyal medya hesabından bir yazı paylaşarak sert açıklamalarda bulundu.

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Alaattin Çakıcı ise Peker’in açıklamalarıyla ilgili “özel ilişkileri olsa bile mahremde kalmalı” ifadelerine yer verdiği bir mektup yayımlayarak adeta Peker’e susmasını söyledi.

Gazete Kolektif’ten Miray Mert’e konuşan, Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, son günlerde Sedat Peker’in video paylaşımları ile Türkiye’de mafya-siyaset ilişkilerine dair hiçbir hukuki adımın atılmamasını değerlendirdi.

 

Hukukçu Eminağaoğlu, yaşananları adeta bir mafya dizisine benzeterek bu dizideki karakterlerin ve rollerin gerçek olduğunu vurguladı. Eminağaoğlu, Gazete Kolektif’e yaptığı açıklamada Anayasa’nın AKP iktidarı için bağlayıcılığının kalmamasının yanı sıra hukuk ve yargının, AKP’yi denetleyemeyecek, hesap soramayacak hale getirildiğini belirtti.