Eminağaoğlu: Yargıtay Başkanı anlamaktan acizse orada bir dakika oturmamalı

Eminağaoğlu: Yargıtay Başkanı anlamaktan acizse orada bir dakika oturmamalı
18 Eylül 2021 06:54

Hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Yargıtay başkanının yol açtığı tehlikenin, badirenin boyutunu, Yargıtay başkanı anlamaktan acizse orada bir dakika oturmaması gerekir” dedi.

 

 

Hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu, Sedef Kabaş’ın Youtube kanalına konuk oldu.

Geçtiğimiz günlerde Yargıtay’ın Ankara Ahlatlıbel’de inşa edilen yeni hizmet binası açılışının AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla yapılmasının ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın açılışta üzerinde cübbeyle dua etmesinin yankıları sürüyor.

 

 

Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu, katıldığı programda dualarla yapılan açılışa tepki göstererek işin ciddiyetine tekrar dikkat çekti.

Toplumun dini duygularını tahrik ederek tahriklerden beslenenlerin Yargıtay’ı buna alet ettiğini söyleyen Ömer Faruk Eminağaoğlu, Erdoğan’ın kendisine en ufak katkısı olduğunu gördüğünde önümüzde yıl da bunun dualarla yapılacağını öne sürdü.

 

 

Eminağaoğlu, ‘laik hukuk dediğiniz zaman; cumhurşyetin önemli devrimlerinden birisi laik hukuktur. Temeli, egemenliğin insanlığa geçtiği, izgürleşmenin ortaya çıktığı…Bu devrimler kapsamında dini cümleler bile yasadan çıkarılmış. Laik yemin esası devrimler kapsamında benimsenmişken bugün bırakın sadece laik yemini, artık her tarafı ile Arapça ve dularla… Şimdi vatandaş duruşmaya dularla girip dualarla mı çıkacak?” diye sordu.

Eminağaoğlu, “Yargıtay başkanının yol açtığı tehlikenin badirenin boyutunu, Yargıtay başkanı anlamaktan acizse orada bir dakika oturmaması gerekir. Bunun kabul edilebilir hiçbir tarafı yok” dedi.