Emekliler de sokağa çıktı!

Emekliler de sokağa çıktı!
12 Aralık 2021 12:15

Ardı ardına gelen zamlar sebebiyle ağırlaşan ekonomik şartlar altında geçinmeye çalışan emekliler Türkiye’nin çeşitli illerinde meydanlara inerek hükümete seslendi.

 

 

Tüm Emekli Sendikası’na bağlı emekliler Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda biraraya gelerek, artık geçinemediklerini dile getirdi.

 

 

“EMEKLİ MAAŞI 100 DOLAR ŞAKA GİBİ”

 

 

Sözcü’den İlker Kılıçaslan ve İsmail Akduman’ın haberine göre Tüm Emekli Sendikası Manisa İl Temsilcisi Fadıl Gezen, Türkiye’de bir emeklinin aylık asgari 1500 lira ile geçinmek zorunda kaldığını ve bu maaşı 100 dolara tekabül ettiğini ifade ederek, “Geçinemiyoruz.” Diyerek tepkisini dile getirdi.

Emeklinin son 1 ay içerisinde yoksullaştığını ifade eden sendikanın il temsilcisi Gezen Şu ifadelere yer verdi:

“Pandemi de en az 1500 liraya çıkarıldığı söylenen emeklinin maaşı yaklaşık 100 dolar. Şaka gibi. Son bir ay içerisinde emekliler ile birlikte toplum yüzde 30 yoksullaştı. Aldığımız 1500 lira maaş ile nasıl geçinmemizi bekleyebilirler. Biz emekliyiz. Yıllarca bu ülkeye çeşitli alanlarda hizmet etmiş kişileriz. Emekliliğimizi rahat geçirmek, parklarda oturup çayımızı içip sohbet etmemiz gerekirken, meydanlarda ‘Geçinemiyoruz’ diye haykırıyoruz. Artık torunlarımızı bile yüzüne bakamıyoruz. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılayamadığımız bu durumda, torunumuzun yüzüne nasıl bakabiliriz.”

 

 

“EMEKLİNİN GÜCÜNÜ SANDIKTA GÖRECEKLER”

 

 

Tüm emekçiler ve asgari ücretliler gibi kendilerinin de insanca yaşayabilecek ücret talep ettiklerinin altını çizen sendika il temsilcisi Gezen konuşmasında son olarak hükümete seslenerek şöyle konuştu:

*Biz kimseden lütuf veya sadaka istemiyoruz. Yıllarca döktüğümüz alın terinin karşılığını istiyoruz. Biliyoruz ki bunun için kaynak mevcut. Bu kaynak yandaş sermayeye harcanmak yerine bize aktarılsın. Emeklilere verilmesi düşünülen yüzde 7-8’lik zam bir hafta içinde eriyip gidecek.

*Tüketim zamları yüzde 50 ile yüzde 100 arasında. Çarşıya ve pazara çıkılabilecek şekilde değil. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi siyasi iktidar, emeklilerin örgütlenmesinden bile rahatsız. Sendikamızı kapatmaya çalışıyorlar.

*Ama biz buradan kendilerine sesleniyoruz. Bize insanca yaşayabilecek ücret vermezlerse, Türkiye’deki 13,5 milyon emeklinin gücünü sandıkta görecekler.

Açıklamanın ardından emekliler ‘AKP Susacak Halk Konuşacak’, ‘Zam, Zulüm İşkence, İşte AKP’ sloganları atarak tepkilerini dile getirdi.