Emekli-Sen Genel Başkanı: Emekliye yoksulluk ücreti bile hayal

Emekli-Sen Genel Başkanı: Emekliye yoksulluk ücreti bile hayal
25 Nisan 2013 06:20

DİSK’e bağlı Emekli- Sen’in Genel Başkanı Veli Beysülen, İzmir’deki şubeleri ziyaret etti.

 

 

Emekli hakları konusunda mücadele veren sendika şubeleri arasında örgütlenmeyi arttırmak amacı ile gerçekleştirilen ziyaretlerin ilkinde Konak’a gelen Veli Beysülen, Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz ve dernek yöneticileri ile buluştu. Hükümeti eleştiren Beysülen emekli aylıklarına değinerek, “Bugün milyonlarca emeklinin yüzde 75’nin aylıkları 800 TL ile bin 200 TL arasında değişiyor. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 70, yoksulluk sınırının ise 3 bin 450 TL olarak belirlendiği bir ülkede, biz emekliler için yoksulluk maaşı bile hayal” dedi.

 

 

 

İNTİBAK ELEŞTİRİSİ

Emeklilerin görmezden gelinerek, kendilerine işe yaramaz insanlar gözüyle bakıldığını öne süren Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, emekli örgütlerinin baskı altına alındığını savunarak şöyle devam etti:

 

 

 

“AK Parti iktidarının insanı yok sayan, emeği ucuzlaştıran ve her şeyi para gören anlayışından emekliler de nasibini alıyor. Özelleştirme adı altında kamu kurumları bir bir peşkeş çekilirken, Türkiye tam anlamı ile bir taşeron cumhuriyeti haline gelmiştir. Gelinen noktada emeklilere atıl insan gözü ile bakılmakta ve başta BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) gibi uygulamalarla devlet artık bize sahip çıkmaktan vazgeçmektedir. Ve yine devlet, çeşitli kesintilerle ve prim uygulamaları ile bugün kendi emeklisinin maaşına haciz getirip maaşına el koymaktadır. Bunun adı gasptır ve adaletsiz bir tutum söz konusudur. Battı bitti denen Yunanistan’da bile emekliler 3 bin 500 euro alırken bu rakam bizlerde 500 euro bile değildir. Ne yazık ki, seçimden önce bize kalkıp da intibak yasası ile ilgili büyük sözler veren Başbakan Erdoğan’ın uygulamaları ile dağ fare doğurmuş, emekliler kandırılmıştır”