Elmacık Kemiği Dolgusu İle Daha Belirgin Hatlar Nasıl Sağlanır?

Elmacık Kemiği Dolgusu İle Daha Belirgin Hatlar Nasıl Sağlanır?
3 Eylül 2021 15:27

Elmacık kemiği dolgusu, yüz hatlarını daha çekici ve görünür kılan bir estetik uygulamadır. Daha çıkık elmacık kemikleri ve daha genç görünümlü bir yüze kavuşmanızı sağlar. Yaş arttıkça yüz bölgesinde ortaya çıkan hacim kaybı ve sarkıklık daha solgun ve yaşlı bir görüntüye sebep vermektedir. Bu durum ise kadın-erkek birçok insanda hoşnutsuzluğa neden olur. Elmacık kemiği dolgusu, yüze istenilen formu vererek şekil bozukluklarını yok eder ve yüzünüzde daha iyi bir görüntü oluşturmayı hedefler.

 

 

Yaşa bağlı olarak artan hacim kaybı, genetik ve yapısal faktörleri bunların yanı sıra hızlı ve aşırı kilo kayıpları yüzdeki yağ dokunun incelmesine neden olarak daha sarkık bir görüntü oluşturur. Aşağıya doğru hareket eden yüz hatları yüzün V formdan uzaklaşmasına da sebebiyet verir. Kemik üzerine uygulanan elmacık kemiği dolgusu ile bu bölgelere hacim verilerek gerekli volüm sağlanmaktadır. Bu sayede kişinin yüzü daha sağlıklı, daha genç ve daha diri görünür.

 r1

Elmacık kemiğinde en yaygın bulunan şekil bozuklukları nelerdir?

  1. -         Yaşa bağlı olarak artan hacim kayıpları
  2. -         Genetik ve yapısal olarak aktarılan şekil bozuklukları
  3. -         Kaza ve travmalara bağlı olarak oluşan şekil bozuklukları
  4. -         Yüz bölgesinde görülen orantısızlık ve simetri sıkıntıları

Elmacık kemiğinde en yaygın görülen şekil bozuklukları arasında yer almaktadır.

Elmacık kemiği dolgusu ne işe yarar?

Elmacık kemiği dolgusu, bu işin uzmanı doktorlar tarafından gerçekleştirildiğinde yüze çok fazla olumlu etkisi bulunur. Dolgu ile yüz hatlarının toparlanıp aşağı doğru sarkan cildin yukarıya doğru çekilmesiyle yüz daha genç ve diri görünmektedir. Elmacık kemiği dolgusu ile yüz hatları daha belirgin hale gelerek daha sağlıklı bir görüntü elde edilir. Böylece cildin solgun ve çökük ifadesi de ortadan kaybolmuş olur. Elmacık kemiği dolgusu ayrıca nazolabial çizgiler ve çene bölgesindeki sorunların da azalmasını sağlar. 

Elmacık kemiği dolgusu zararlı mıdır?

Elmacık kemiği dolgusu zararsız bir işlemdir ve herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Elmacık kemiği dolgusu içeriğinde hyalüranik asit bulunur. Bu madde vücudumuzda da bulunan bir maddedir ve cilde herhangi bir zarar vermez. Elmacık kemiği dolgusu ile daha belirgin yüz hatları ve daha genç görünüme sahip olan kişilerin özgüvenlerinde bir artış meydana gelmiştir. Uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen elmacık kemiği dolgusu uygulaması hasta memnuniyetinin yüksek seyrettiği bir estetik işlemdir.

Elmacık kemiği dolgusu ağrılı bir işlem midir?

Elmacık kemiği dolgusu ağrılı bir işlem değildir. İşlem öncesi işlemin uygulanacağı bölgeye anestezik krem sürülür. Böylece herhangi bir ağrı oluşması engellenir. Hyalüranik asit ve yağ enjeksiyonu ile yapılan operasyonların hiçbirinde ağrı hissedilmemektedir. Yalnızca işlem sonrası hafif şişlik ve kızarıklık görülebilir fakat bu durum geçicidir.

Elmacık kemiği dolgusu sonrası ödem ve şişlik meydana gelir mi?

Elmacık kemiği dolgusu eğer ki hyalüranik asit kullanılarak yapılıyorsa iğnenin girdiği bölgelerde işlem sonrası hafif ödem toplama ve şişlik görülebilir. Fakat buz kompresi uygulaması ve bölgeyi iyileştirici birtakım kremler kullanılarak bu sorunlar kolayca tedavi edilir.

Elmacık kemiği dolgusu kalıcı mıdır?

Elmacık kemiği dolgusu yaşlanmayı durdurucu etkiye sahip değildir. Bu nedenle de kalıcı bir uygulama olduğunu söylemek doğru olmaz. İşlem sırasında kullanılan malzemeye göre kalıcılık süresi değişmektedir. Elmacık kemiği dolgusu hyalüranik asit ile yapıldığında kalıcılık süresi 6 ay ile 1 yıl arasında seyreder. Yağ enjeksiyonu ile yapılan elmacık kemiği dolgusu uygulaması 2-3 yıl, kök hücre destekli yağ enjeksiyonu ile yapılan ise 5 yıl etkisini sürdürmektedir. Dolgunun sık tekrarlanması kalıcılık süresini de uzatır.

r2

 

Kimler elmacık kemiği dolgusu yaptırmalıdır?

 

Elmacık kemiği dolgusu, zayıf yüz hatlarına sahip olan kişiler ve yüz hatlarını daha belirgin hale getirmek isteyen kişiler için son derece uygundur. Genetik olarak var olan veya yaş aldıkça ortaya çıkan zayıf yüz hatlarından kurtulmak isteyen herkes elmacık kemiği dolgusu yaptırabilir. Elmacık kemiği dolgusu diğer yüz estetik uygulamalarına oranla daha uygun maliyetli bir işlemdir. İyileşme süreci yok denecek kadar azdır. Ameliyat için yeterli vakti olmayan ve yüz hatlarını daha ekonomik olarak belirgin hale getirmek isteyen herkese elmacık kemiği dolgusu önerilir.

 

Kimler elmacık kemiği dolgusu yaptırmamalıdır?

Genellikle 18 yaşından küçüklere ve gebelere önerilmez.

 

Elmacık kemiği dolgusu nasıl yapılır?

Elmacık kemiği dolgusu uygulaması öncesi mutlaka doktorunuzla birlikte bir ön kontrolden geçmek gerekir. Bu kontrol esnasında kapsamlı yüz analizi yapılarak kişinin yüzü için hangi dolgu maddesinin kullanılacağına ve bu maddenin miktarına ilişkin nihai bir karara varılır. Elmacık kemiği dolgusu uygulaması 3 farklı yolla yapılmaktadır: Hyalüranik asit kullanılarak yapılan dolgu, yağ enjeksiyonu yöntemi ile yapılan dolgu ve kök hücre destekli yağ enjeksiyonu ile yapılan dolgu. Dolgu işlemi ince uçlu iğneler yardımı ile gerçekleşir. İşlem sonrası gelişmesi muhtemel ağrıların oluşmaması için işlem öncesinde lokal anestezik krem uygulanır. Kısa süre içerisinde tamamlanan işlem sonrası herhangi bir ağrı hissedilmez. Kişi operasyon sonrası gündelik hayatına hemen dönebilmektedir. Elmacık kemiği dolgusu mutlaka alanında uzman profesyonel kişiler tarafından uygulanmalıdır.

 

Elmacık kemiği dolgusu uygulama süresi ne kadar sürer?

Elmacık kemiği dolgusu hyalüranik asit ile yapıldığı durumlarda işlemin uygulama süresi maksimum 30 dakikayı bulmaktadır. İşlem öncesi uygulamanın yapılacağı bölgeye anestezik krem sürülür, kremin etkisini göstermesi ise yaklaşık olarak yarım saat sürebilir. Dolgu işleminin uygulanması da yarım saat sürer. Sonuç olarak toplam süre bir saate kadar çıkar. Yağ enjeksiyonu ile yapılan dolgu işlemlerinden önce liposuction ile yağ alımı gerçekleştiğinden toplam uygulama süresi 2 saat kadar sürebilir. Kök hücre destekli dolgu uygulaması ise yine liposuction desteği ister.

 

Elmacık kemiği dolgusu iyileşme süreci nasıldır?

Elmacık kemiği dolgusu uygulaması hyalüranik asit kullanılarak yapıldıysa herhangi bir iyileşme süreci bulunmaz. İşlem sonrasında nadiren ödem veya şişlik görülebilir fakat buz tamponu yöntemi ve haricen kullanılan kremler ile bu durum kolaylıkla tedavi edilmektedir. Yağ enjeksiyonu ve kök hücre hücre destekli dolgu uygulamalarında liposuction da uygulandığı için iyileşme süreci 1-2 haftayı bulabilir.

 

Elmacık kemiği dolgusu dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Elmacık kemiği dolgusu yapılırken kemiğin en dış kısmına en az 3 noktadan dolgu yapılması önerilir. Bu noktalar ise göz kenarlarından göz altına doğru iner. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise dolgu enjeksiyonunun mutlaka kemik üzerine uygulanmasıdır.

 

Elmacık kemiği dolgusu mu yağ enjeksiyonu mu?

Elmacık kemiği dolgusu mu yoksa yağ enjeksiyonu mu yapılacağı kişinin beklentisine ve volüm kaybına bağlı olarak değişmektedir. Her iki uygulama da kendince avantajları ve dezavantajları olan uygulamalardır. Genel olarak yağ enjeksiyonu kalıcılık oranı daha yüksek seyreden bir uygulama iken dolgu uygulaması ise daha pratik ve daha hızlı bir işlem olarak bilinir. Daha yüksek volüm elde edilmek istenen hastalarda yağ enjeksiyonu tercih edilirken, daha az volüm elde edilmek istenen hastalarda ise elmacık kemiği dolgusu uygulanır.

Resim4

Elmacık kemiği dolgusu fiyatları nedir?

Elmacık kemiği dolgusu fiyatları kişinin kararına, beklentisine ve hangi oranda dolgu isteyeceğine göre değişiklik gösterir. Ayrıca kullanılan dolgu miktarı ve uygulamanın türü de Elmacık kemiği dolgusu fiyatlarını etkilemektedir. Sizin için en doğru fiyat bilgisine öğrenmek ve diğer tüm merak ettikleriniz için kliniğimize +902122414624 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas