Elektrik şirketleri sözleşmeleri feshediyor!

Elektrik şirketleri sözleşmeleri feshediyor!
7 Kasım 2021 19:58

Türkiye genelindeki 21 elektrik dağıtım şirketi, daha önce sabit fiyat üzerinden sözleşme yaptığı tüketicilere gönderdiği mesajla 1 Aralık’tan itibaren sözleşmelerin feshedileceğini bildirdi. Gerekçe olarak olağanüstü maliyet artışları gösterildi.

 

 

Sözcü2den Latif Sansür’ün haberine göre ülke genelinde tüketiciye elektrik dağıtımı yapan 21 şirket, sanayide ve ticari işletme serbest tüketicilerinin bir kısmı ile yaptığı sabit fiyat üzerinden sözleşmeleri iptal edeceğini duyurdu.

Sözleşmede yer alan sabit fiyatların, piyasa fiyatlarının çok altında kaldığı için sözleşmelerin tek taraflı feshedileceğini bildirdi.

Tüketicilere gönderilen mesajda, ‘son dönemde yaşanan olağanüstü maliyet artışları’ iptalin gerekçesi olarak gösterildi.

Sözleşmelerin iptal edilmesiyle birlikte özellikle sanayide ve ticari işletmelerde enerji maliyetlerinin yüzde 5 artacağı, bunun da önce üretici, sonra da tüketici enflasyonunda artışı beraberinde getireceği değerlendiriliyor.

 

 

ULUSAL TARİFEDEN SATIŞ OLACAK

 
Sözleşmeli abonelere gönderilen mesajda, şöyle denildi:

“Değerli müşterimiz, tüm dünya ve ülkemizde yaşanan enerji maliyetlerindeki olağanüstü artış nedeniyle sözleşmenizin mevcut şartlarla devamı imkansız halde geldiğinden, sözleşmeniz 01 Aralık 2021 tarihi itibarıyla feshedilerek portföy çıkışınız gerçekleştirilecektir.

Sözleşme feshi nedeniyle enerjiniz kesilmeyecektir. Ayrıca 05 Kasım 2021’e kadar herhangi başka bir tedarik şirketi ile anlaşma imkânınız bulunmaktadır.

Anlaşma yapmamanız halinde son kaynak tedariki kapsamında EPDK tarafından belirlenen ulusal tarifeden enerji tedarikinize devam edeceğimizi bilgilerinize sunarız.”