Elbistan'da okul yandı

Elbistan'da okul yandı
25 Mart 2013 12:06

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde bir ilkokulun çatısında sabah erken saatte çıkan yangında, büyük çapta hasar meydana geldi.

 

 

 

Elbistan İlçesi Taşburun Köyü’ndeki Taşburun İlkokulu’nda saat 06.15 sıralarında yangın çıktı. Okulun kalorifer kazanından çıktığı öğrenilen yangın, kısa sürede okulun çatısını kapladı. Yangına ilk müdahaleyi, köy sakinleri kendi imkanlarıyla yaptı. Yangının haber verilmesi üzerine Elbistan Belediyesi ile Elbistan Şeker Fabrikası’na bağlı itfaiye ekipleri olay yerine giderek yangına müdahale etti.

 

 

Ekiplerin kısa sürede kontrol altına aldığı yangında, okulun çatısı ve tavanı yanarken, okulda büyük çaplı hasar meydana geldi. Yangın sırasında, öğretmenler ve köylüler okulun içerisine girerek sıra, bilgisayar gibi yangından kurtarabildikleri eşyaları okulun bahçesine taşıdı.

 

 

 

Yangını haber alan Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik yetkililerden yangın hakkında bilgi aldı.

Yangınla ilgili açıklama yapan Kaymakam Maytalman, “Sabah, kaloriferi yakarken bu yangının çıktığı düşünülüyor. Tabi, olay araştırılacak bir ihmal var mı, kasıt var mı, tamamen kaza mı ki ben kasıt olduğuna inanmıyorum.

 

 

 

Yangın neticesinde görüldüğü gibi, çatı kurtarılamamış. Yangın çıktığında, itfaiyeye haber verilmiş ve tüm itfaiye burada. Ancak çatının çok eski olması, yangının büyümesine neden olmuş. Fakat sınıflar sağlam ve yanan eşya söz konusu değil. Eğitim-öğretimi aksatacak bir durum söz konusu değil. Kısa süre içerisinde, eğitim-öğretime devam edilebilecek. Eğitime ara vermemek için, köy konağını geçici süre okul olarak kullanıp, okulun çatısını biran önce onaracağız” diye konuştu.