Elbistan Santrali zehir saçtı, CHP’li Öztunç isyan etti!

Elbistan Santrali zehir saçtı, CHP’li Öztunç isyan etti!
7 Mayıs 2022 20:07

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde faaliyet gösteren Afşin-Elbistan Termik Santrali’nin bacasından çevreye simsiyah duman ve kül saçılmasına tepki gösteren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Hani filtre takılmıştı? Tek derdiniz para” dedi.
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Afşin ve Elbistan’da filtresiz bacadan çıkan küllerin ilçede yaşayan yaklaşık 250 bin insana zehir saçtığını belirterek, “Bu nedenle başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklardan ölen sayısı her geçen yıl daha da artıyor” dedi.

 

 

Afşin Elbistan Santrali’nin filtresiz çalışması nedeniyle kışın ilçede dünyanın hiçbir yerinde olmayan ‘Siyah Kar’ yağdığını fabrikanın belirten Öztunç, konuyu gündeme getirmesinin ardından santralin en geç 1 Ocak 2021 tarihinde filtreli olarak çalışacağı açıklamasının yapıldığını hatırlattı.

 

Aradan geçen süreye rağmen fabrikanın çevre zehir saçmaya devam ettiğini belirten CHP Milletvekili Öztunç, önceki gün santralin A Ünitesi’nin bacasından çekilen simsiyah dumanın çıktığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, “Afşin Elbistan Termik Santrali’nde birkaç gün önce çekilmiş görüntü. Hani filtre takılmıştı? Hani santral kül saçmıyordu? Afşin, Elbistan ve bölgede yaşayan insanlar umurunuzda değil. Tek derdiniz para. AKP, memlekete he daim kötülük yapıyor” yorumunu yaptı.