Ekrem İmamoğlu: İstanbul kırmızı renge boyandı! ‘Cumhuriyet’in ilkeleri her zaman ışığım olacak’

Ekrem İmamoğlu: İstanbul kırmızı renge boyandı! ‘Cumhuriyet’in ilkeleri her zaman ışığım olacak’
3 Nisan 2019 11:40

Millet ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı.

 

 
İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

 

 

Öncelikle gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dün sabahtan beri bizim gibi hiç uyumadan burada süreci takip eden arkadaşlarım var hepsine teşekkür ediyorum. Yorucu ama önemli bir tanıklık…

Bu tanıkığın hepimiz adına güzel işlere sebep olmasını umuyorum. Sizlere bizim ulaştırmak istediğimiz bilgileri topluma ulaştırmanız da beni mutlu ediyor. Umarım bu bilgi akışı sürekli olur. Ben de 30 saattir uykusuzum traş olamadım özür dilerim.

Öncelikle yine gündemimiz ister istemez sonuçlar. Biz CHP merkezi sistem içinde oluşturduğumuz veri tabanıyla takipte kaldık. Islak imzalı tutanaklarımızın tamamı elimizdedir. Tutanakların elimizde olmasıyla birlikte rakibimizle bizim aramızdaki fark 25 bin 158’dir.

Bizim için önemli olan YSK’nın bir ara açıklama yaparak verileri paylaşması demokrasimiz adına, yüreklere su serpmesi adına değerliydi. YSK’ya yürekten teşekkür ediyorum.

YSK’nın son girişi ile birilkte 16 sandık kalmıştır. 4 milyon 168 bin 156 bize verilen oydur. Rakibimizle aramızdaki fark 25 bin 158’dir.

Elbetteki YSK da bize ıslak imzala tutanakların sonucunu gösteriyor. Sonucun bu kadar yakın olması bizim sağlam bir veritabanına sahip olduğumuzun göstergesi. Bu bağlamda Genel Merkez’de bu görevi yürütenler olmak üzere süreçte rol alan herkese teşekkür ediyorum.

Bununla ilgili işlemden bahsedilmektedir. 2014 yerel seçimlerindeki geçersiz oy sayısı 422 bindir. Dolayısıyla şu an yüzde 3’ün biraz üzerinde olan geçersiz oy oranı 2014’te çok daha yüksektir.

Burada bizim talebimiz sürecin bir an evvel tamamlanmasıdır. Bugün burada bizi dünya takip ediyor. Türkiye’mizin hem ulusal, hem de ulusları platformlarda gündem olan birçok konusu vardır. Sayın Erdoğan’ın dün söylediği gibi 2018 Haziran ile alınan yetkiyle birlikte Türkiye’nin bu gündemine odaklanması Türkiye’nin lehine olacaktır. Bu açıklamayı kendileri yapmıştır, biz de bu açıklamayı şahsım adına takdirle karşıladığımı da belirtmek isterim.

Biz de bir an önce hizmete başlamak istiyoruz. İstanbul’un ihtiyaçlarını hızlıca karşılamak üzere bütün kurumlarla işbirliği yapmak istiyoruz. Türkiye bir an önce normalleşsin.

Bu şehrin çocukları, kadınları, maneviyatı, doğası var herşeyi var. Bir an önce bu sürecin başlamasını desteklemesini bekliyorum.

Sayın Bahçeli’nin de bu sürecin demokratik bir şekilde tamamlanması yönündeki açıklaması da bugünün konusudur. Biz sayın BAhçeli’nin açıklamasının 26 bin katıyla bu sürece hazırız.

Elbette sayın Genel Başkanım Kılıçdaroğlu’na partimin tüm organlarına, ittifak partimiz İYİ Parti’nin genel başkanı Akşener’e İYİ Partinin tüm üyelerine teşekkür ediyorum.

Elbette İStanbul seçmenine de özel olarak teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki bana AKP’li seçmen de Saadet Partili seçmen de HDP’li seçmen de bana oy vermiştir. Ben o sandığın içine bana veya değil atılan tüm oylar için teşekkür ediyorum.

Şu ana kadar yaptığımız bir kriz yönetimi değildir. Sürecin en sağlıklı şekilde tamamlanması için ülkemizi düxünerek sükunetle, en ufak bir aşrılığa kaçmaksızın bir ortamın yönetilmesini başardığımızı düşünüyorum.

Bu da beni mutlu etmektedir. Bu mutluluğuma katkı sunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Günün sonunda aileme teşekkür ediyorum. Hep yanımda oldular elbette Beylikdüzülü hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu süreç artık toparlanmıştır.

İstanbul’un sonucu olgunlaşmıştır şu an itibariyle AA verisinde de nihayet İstanbul kırmızı renge boyanmıştır.

Doğrular er ya da geç ortaya çıkar. Şu ana kadar çok çok büyük hatalar yapılmamıştır. Hatalardan geri dönmek de önemlidir, konuşur, dertleşir uzlaşırız. Ben bu ülkenin her kurumuyla dertleşmeye, konuşmaya hazır bir ins anım Ben bu ülkenin geleceğe akılla, irfanla, bilimle yürümesini istiyorum.

Hala birçok sıkıntı yaşıyoruz bunu da bilmekteyiz. Aydınlık geleceğe birilkte koşmalıyız. Siyasette yarış hizmet ile olmalıdır. Her zaman ışığım olacak olan Cumhuriyet’e bağlılığımı ilan ediyor ve bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal’e de minnet duygularımı iletiyorum

Bütün bu sürecin olgunlaşmasıyla beraber toplulumuzun tüm değerlerine, maneviyatına, inançalrına, etnik kökenlerine saygı duyan, İstanbul’da bunu her yönüyle yaşatan bir kişi olacağıma da söz veriyorum. Biz büyük bir milletiz ancak hep birlikte büyük bir milletiz. Ayrışarak büyük millet olamayız.

Bugün itibariyle netleşecek olan bu süreçte ben sizleri bugün ve yarın programlarımı da aktarıyor olacağım. İstanbul için yolumuz açık olsun diliyorum.

Bir kişinin bile kırılması ve incinmesi beni üzer. Söylemlerinize, tavır ve davranışlarınıza dikkat edin.
Sayın Genel Başkan ile her anımızı paylaşırız. Kendisi ile sık sık bilgi alışverişi yaparız.

Benim Kürt vatandaşlarımla içten bir bağım var. Bu bugünlük değil, sadece Kürt vatandaşlara dönük de değil İstanbul’da yaşayan herkese yakınlığım aynı orandadır. Bu süreçte gerçekten daha samimi daha içten dil ile paylaştığımız anlar oldu. Bu seçmenle olan bağımızı güçlendirdi. Süreç içinde dertleşeceğiz, sadece Kürt vatandaşlarımızla değil hangi yara varsa açık kalmış merhem olmak üzere tüm kesimlerle görüşeceğiz.

İstanbul’u kazanmak, İstanbul’un 16 milyon insanın gönlünü kazanmaktır. Tek hedefim iyi bir hizmet sunmak. Başka bir siyasi dil ve siyasi süreci İstanbul’a vaat ediyorum. Yaşatacağıma da inanıyorum. İstanbul’u kazanmayı, 16 milyon insanın gönlünü kazanmak olarak görüyorum.

Pankartlarla ilgili sözlü suç duyurusunda bulunduk, geri adım atıldı. Dedim ya hatadan dönmek erdemdir. Kendileri ile hasbıhal ederiz, daha iyi bir yola gireriz. Biz AA’nın daha iyi olmasını isteriz. Ben istiyorum ki benim sözüm ne söylüyorsam öyle çıksın. Bu ülkede herkes haber alma hakkını özgürce kullansın. Tabi ki AA’nın, bizim vergilerimizden pay alarak hizmet verdiği için bunu hatırlattım.

(Koltuğa oturduğunuzda ilk icraatiniz ne olacak sorusuna yanıt) Çok var yapacağımız icraatler, koltukta oturmayı düşünmüyorum.